London Bridge: Ο ήρωας σεφ που μαχαιρώθηκε πέντε φορές για να σώσει κόσμο

Άρπαξε χαυλιόδοντα φάλαινας και κάρφωνε με αυτό τον τρομοκράτη

Δείτε στο video του Reuters τη στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης

Tον γύρο του κόσμου κάνει η αυτοθυσία ενός Πολωνού σεφ, ο οποίος τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου βγήκε από την κουζίνα του κραδαίνοντας έναν χαυλιόδοντα φάλαινας (του είδους ναρβάλ) εναντίον του 28χρονου δράστη.

Ο ήρωας σεφ ο οποίος ονομάζεται Lukasz, μαχαιρώθηκε πέντε φορές από τον 28χρονο τρομοκράτη Usman Khan, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τον καθυστερήσει ώστε να μη σκοτώσει κι άλλους περαστικούς.

Μαζί με άλλους περαστικούς έπεσε πάνω στον δράστη και άρχισαν να του επιτίθενται. Εκείνος με τον ενάμιση μέτρου χαυλιόδοντα και οι υπόλοιποι με πυροσβεστήρες.

Λονδίνο: Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν τον δράστη

Συναγερμός σε Λονδίνο-Χάγη-Παρίσι: Δύο επιθέσεις, τρεις νεκροί, μία σύλληψη

Ο σεφ με τον χαυλιόδοντα ανά χείρας πάνω από τον τρομοκράτη που είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος 

Όπως έγινε γνωστό, ο τρομοκράτης πριν την επίθεση είχε δώσει «το παρών» σε ένα συνέδριο που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στο Fishmongers' Hall, με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου του «Learning Together», ενός εκπαιδευτικού προγράμματος του ινστιτούτου εγκληματολογίας του πανεπιστημίου που προωθεί την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα σε φοιτητές και κρατουμένους.

Την ημέρα εκείνη στο Fishmongers' Hall εργαζόταν και ο ήρωας Πολωνός σεφ. Όταν άρχισε η επίθεση, συνάδελφός του αναφέρει πως ο Lukasz άρπαξε τον χαυλιόδοντα από τον τοίχο όπου κρεμόταν και άρχισε να χτυπά με αυτόν τον τρομοκράτη. Δε σταμάτησε μάλιστα να του επιτίθεται, παρόλο που ο 28χρονος τον μαχαίρωσε πέντε φορές στο χέρι.Έτσι κατάφερε να κερδίσει χρόνο ώστε να απομακρυνθούν όλοι από την αίθουσα.

Γέφυρα Λονδίνου: Ο 28χρονος Ούσμαν Καν είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης

Επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου: Νεκροί δύο πολίτες και ο δράστης

Ο ήρωας-σεφ έχει πάρει πλέον εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ η ηρωική του πράξη τράβηξε το ενδιαφέρον της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και της βασίλισσας, η οποία σε δήλωσή της έκανε λόγο για «γενναία άτομα, που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, προκειμένου να προστατέψουν και να βοηθήσουν τους άλλους».

Η Βρετανία σχεδιάζει να απονείμει στον Lukasz το μετάλλιο της τιμής και της θυσίας, ενώ το πλήρες όνομά του δεν έχει δοθεί στο φως της δημοσιότητας για λόγους ασφαλείας.

Από την τρομοκρατική επίθεση σκοτώθηκε ο 28χρονος δράστης και δύο πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα.

Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Το ΙΚ δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, τονίζοντας πως πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσκλησή του να στοχοθετούνται χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό ο οποίος πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top