Επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου: Νεκροί δύο πολίτες και ο δράστης

Άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία

Στο βίντεο το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που εξαπέλυσε δράστης οπλισμένος με μαχαίρι, στη Γέφυρα του Λονδίνου, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, BBC και Gaurdian. Ο δράστης,  ο οποίος φορούσε και ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Αιματηρό περιστατικό στη London Bridge: Νεκρός ο δράστης-Πολλοί τραυματίες

Λονδίνο: Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν τον δράστη

«Με βαριά καρδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός από τον ύποπτο, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, δύο από τους τραυματίες στην επίθεση δυστυχώς υπέκυψαν» στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε η αρχηγός της Scotland Yard, Κρεσίντα Ντικ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Δε γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα του δράστη

Η αρχηγός της Scotland Yard είπε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται θα αυξηθούν οι περιπολίες, ένοπλων και άοπλων αστυνομικών. Οι αρχές, πρόσθεσε, εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε απειλή μπορεί να υπάρχει.

«Εργαζόμαστε με τη μέγιστη ταχύτητα για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη και αν έχει εμπλακεί κάποιος άλλος» στην υπόθεση αυτή, τόνισε.

Η Γέφυρα του Λονδίνου όπου έγινε η επίθεση- πηγή φώτο AP

Τζόνσον: «Εκπληκτική η γενναιότητα των πολιτών»

«Θέλω να τιμήσω την εκπληκτική γενναιότητα εκείνων των πολιτών που παρενέβησαν για να προστατεύσουν τη ζωή άλλων. Για μένα, εκπροσωπούν ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας και τους ευχαριστώ εκ μέρους όλης της χώρας», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος όπως είπε σταμάτησε την προεκλογική εκστρατεία του για σήμερα το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι η Βρετανία δεν πρόκειται ποτέ να διχαστεί, ούτε να την εκφοβίσουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Ο Τζόνσον, ο οποίος πρόκειται να υποδεχτεί την επόμενη εβδομάδα τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, επέστρεψε εσπευσμένα στην Ντάουνινγκ Στριτ και ενημερώθηκε για το επεισόδιο.

Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι πριν πέσει νεκρός - Το χρονικό

Η αστυνομία κλήθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου ένας άνδρας είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε ανυποψίαστους πολίτες. Έξι περαστικοί πάλεψαν μαζί του, τον ακινητοποίησαν και του άρπαξαν το μαχαίρι. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, αστυνομικοί απομακρύνουν έναν άνδρα από τον ύποπτο και ένας αξιωματικός τον βάζει στο στόχαστρο. Ακούγονται δύο πυροβολισμοί και ο ύποπτος σταματάει να κινείται.

Ο Τζορτζ Ρόμπερτς, ένας μεταφραστής ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή της επίθεσης, είπε ότι ένας άνδρας έτρεξε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και όρμησε στο κεντρικό διαχωριστικό για να εμποδίσει τον δράστη, μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους. «Εμείς τρέξαμε μακριά αλλά φαίνεται ότι τον αφόπλισε. Απίστευτη γενναιότητα», είπε.

Ο ύποπτος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, όμως η αστυνομία πιστεύει ότι ο μηχανισμός αυτός ήταν ψεύτικος.

Στο Λονδίνο σήμανε συναγερμός τη στιγμή της επίθεσης. Οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν μέσα, ενώ περιπολικά και ασθενοφόρα συγκεντρώθηκαν στο σημείο. Η Γέφυρα του Λονδίνου αποκλείστηκε, ενώ η ακινητοποίηση του δράστη καταγράφηκε από τα κινητά αρκετών αυτόπτων μαρρτύρων. Αρκετοί ήταν οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι, με τα ΜΜΕ να μιλούν για έξι τραυματίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top