ΗΠΑ: Τα περισσότερα παιδιά σκοτώνονται στο σπίτι τους παρά στα σχολεία

Σοκάρουν οι αριθμοί

Στιγμιότυπο από τις έρευνες στο μακελειό στην Καλιφόρνια

Τρία στα τέσσερα παιδιά και έφηβοι στις ΗΠΑ που σκοτώθηκαν σε περιστατικά μαζικών πυροβολισμών την τελευταία δεκαετία ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Σε γενικές γραμμές, περισσότερα παιδιά σκοτώθηκαν στα σπίτια τους παρά στο σχολείο, αναφέρει έρευνα που θα δοθεί στη δημοσιότητα από οργάνωση υπέρ του ελέγχου της οπλοκατοχής.

Στοιχεία-σοκ για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα – 13.700 περιστατικά από το 2014 έως το 2017

Καρδίτσα : Παπαδιά κατήγγειλε τον ιερέα σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία

Αν και οι πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ, όπως αυτά στο Νιούταουν του Κονέκτικατ και στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, γίνονται πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, η οργάνωση ερεύνησε όλα τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών από το 2009 ως το 2018 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολύ περισσότερα παιδιά σκοτώνονται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Τα μακελειά δεν αποτελούν τυχαίες πράξεις βίας

Η έκθεση της οργάνωσης βασίζεται σε στοιχεία της αστυνομίας και των δικαστηρίων, αλλά και σε δημοσιεύματα του Τύπου και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δράστης στο 54% των μακελειών ήταν είτε ένα μέλος της οικογένειας ή ο σύντροφος του θύματος.

Σαν Ντιέγκο: Καβγάδισε με τη γυναίκα του και «θέρισε» την οικογένειά του

Συνολικά, 1.121 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 194 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών τη δεκαετία που εξετάστηκε, εκ των οποίων το ένα τρίτο ήταν παιδιά ή έφηβοι.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των μακελειών σημειώθηκαν μέσα σε σπίτια.

Μόνο το 1% των σχεδόν 35.000 θανάτων από πυροβολισμούς που καταγράφονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, οφείλεται σε τέτοιου είδους μακελειά, κατά τα οποία σκοτώνονται τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εκτός του δράστη. 

Πυροβολισμοί στις ΗΠΑ με 3 νεκρούς και 2 τραυματίες

Οι θέσεις της οργάνωσης υπέρ του ελέγχου οπλοκατοχής

Βασικό αίτημα της οργάνωσης, είναι η υιοθέτηση ενός νόμου που θα επιτρέπει στην οικογένεια ή την αστυνομία να ζητούν από το δικαστή να κατάσχει τα όπλα κάποιου, ο οποίος θεωρούν ότι αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους και για τον ίδιο.

Μελάνια εναντίον Τραμπ! Ζητά και αυτή αυστηρότερους ελέγχους για την οπλοκατοχή

«Να οπλοφορούν και οι εκπαιδευτικοί» προτείνει ο Τραμπ – Έτοιμος ν΄αναλάβει δράση για την οπλοκατοχή

Η οργάνωση πιστεύει, τέλος, ότι οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα μπορούν μα μειωθούν αποτελεσματικά με την υιοθέτηση ομοσπονδιακής νομοθεσίας, που θα προβλέπει εκτενείς ελέγχους στο ιστορικό όλων όσοι επιθυμούν να αγοράσουν όπλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top