«Να οπλοφορούν και οι εκπαιδευτικοί» προτείνει ο Τραμπ – Έτοιμος ν΄αναλάβει δράση για την οπλοκατοχή

Ζητά να επιβληθούν έλεγχοι και να αυξηθεί το όριο ηλικίας για την αγορά όπλων

Αποφασισμένος να αναλάβει δράση για το θέμα των όπλων στην Αμερική εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την τελευταία αιματηρή επίθεση στο λύκειο Πάρκλαντ της Φλόριντα, όπου 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Το μακελειό που σημειώθηκε ήταν το 18ο από τις αρχές του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα σχολεία των ΗΠΑ βάφονται με αίμα! Οι χειρότερες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Αμερική

Αυτό προκάλεσε την οργη των μαθητών, που βγήκαν στους δρόμους και ξάπλωσαν στο έδαφος σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας από τον Τραμπ να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στην οπλοκατοχή για να τους προστατεύσει.

Αν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι σήμερα έκλεινε τ΄αυτιά του σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, η πίεση ήταν τόση που αναγκάστηκε – αρχικά μέσω Twitter - να κάνει ανακοινώσεις.

Όπως «τιτίβισε» ο Τραμπ, θέλει να δει να γίνονται πράξη μια σειρά από μέτρα ελέγχου των όπλων, προσθέτοντας πως «το Κογκρέσο προσανατολίζεται επιτέλους να κάνει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα… ελπίζω!»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε να προωθεί ένα σχέδιο που θα αυξήσει τον μέσο όρο ηλικίας εκείνων που αγοράζουν όπλα επιθέσεων. Προηγουμένως, είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνουν προσπάθειες, ώστε να ενισχυθεί το Ομοσπονδιακό σύστημα ελέγχου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και το «σφράγισμα» των «παραθύρων», που επιτρέπουν την αγορά όπλων «από την πίσω πόρτα», σε ιδιωτικές αγορές, αλλά και σε show όπλων.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 

Μάλιστα ο Τραμπ δε δίστασε να προτείνει ως πιθανότητα να αρχίσουν να οπλοφορούν κρυφά  «μόνο οι καλύτεροι» δάσκαλοι/καθηγητές που διαθέτουν στρατιωτική ή ειδική εκπαίδευση:

«Αυτό θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τους δειλούς που κάνουν κάτι τέτοιο. Οι επιθέσεις θα τελείωναν!»

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ»

 

Tην Πέμπτη κατά τη διάρκεια συζήτησης στον Λευκό Οίκο με τοπικούς και κρατικούς παράγοντες για την ασφάλεια στα σχολεία, ο Τραμπ δήλωσε πως «δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την προστασία των παιδιών μας».

Την ώρα που η τωρινή νομοθεσία στις ΗΠΑ για την αγορά όπλων προβλέπει ότι η επιτρεπτή ηλικία είναι τα 21 (αλλά το όριο είναι τα 18 για την αγορά τουφεκιών και άλλων επιθετικών όπλων όπως το AR-15, που χρησιμοποίησε ο μακελάρης της Φλόριντα), ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει πως το όριο ηλικίας θα πρέπει να αυξηθεί από τα 18 στα 21 έτη για όλα τα όπλα, καταλήγοντας πως το έθνος θα πρέπει να σκεφτεί αν τα βίαια video games και οι ταινίες, παίζουν κάποιο «ρόλο» στις επιθέσεις κατά σχολείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top