Πλημμύρες στη Βενετία: Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ-Πληροφορίες για δύο νεκρούς

«Ανεπανόρθωτες» ζημιές στην ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ανδρας εξασκεί τις κολυμβητικές του ικανότητες στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου- Βίντεο Reuters

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρύξει τη Βενετία ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως οι ζημιές από τις πλημμύρες θα ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για δύο νεκρούς εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«Πνίγεται» η Βενετία: Η στάθμη του νερού έφτασε το 1,87μ.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο απέδωσε τις πλημμύρες στην κλιματική αλλαγή. Η Βενετία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη πλημμυρίδα της τελευταίας πεντηκονταετίας, καθώς η στάθμη των νερών έφτασε σήμερα το 1,87μ.  Το 1966, η στάθμη του νερού είχε φθάσει τα 194 εκατοστά, στη χειρότερη πλημμυρίδα που έζησε ποτέ η πόλη των Δόγηδων. 

«Πνίγηκε» η Βενετία

Αναφορές για δύο νεκρούς

Εξαιτίας των πλημμυρών ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν 78χρονο Βενετσιάνο ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που προσπαθούσε να θέσει σε λειτουργία ηλεκτρικές αντλίες στην πλημμυρισμένη κατοικία του.

Η σορός ενός άλλου άνδρα βρέθηκε μέσα στο σπίτι του.

Στιγμιότυπο από τα πλημμυρισμένα σοκάκια

Ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ

Ερωτηθείς σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις, ο δήμαρχος δήλωσε ότι: «Ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Ανεπανόρθωτες» ζημιές στην ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Το 85% της Βενετίας έχει πλημμυρίσει, λένε οι αρχές, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής βασιλικής και πολλών από τις πλατείες και τα σοκάκια της. 

H ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου

H ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Υψηλόβαθμος κληρικός δήλωσε πως η ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην πόλη κινδυνεύει να υποστεί «ανεπανόρθωτες» ζημιές. «Η Βασιλική υφίσταται δομική ζημιά επειδή το νερό έχει ανέβει κι έτσι προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά, ιδιαίτερα όταν στεγνώνει στο κάτω μέρος των μωσαϊκών και της επίστρωσης με πλακάκια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχιεπίσκοπος της Βενετίας Φραντσέσκο Μοράλια. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top