Υπόθεση Ana Kriegel: Καταδικάστηκαν οι 13χρονοι δολοφόνοι της

Οι νεότεροι σε ηλικία στην ιστορία της Ιρλανδίας

Η Αna Kriegel

Σε ισόβια κάθειρξη ο ένας και φυλάκιση 15 ετών ο άλλος καταδικάστηκαν δύο 15χρονοι, οι οποίοι χτύπησαν άγρια, κακοποίησαν σεξουαλικά και στο τέλος δολοφόνησαν την Ana Kriegel.

Η υπόθεση είχε σοκάρει την Ιρλανδία. Το άψυχο σώμα της 14χρονης μαθήτριας είχε βρεθεί τον Μάιο του 2018 σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Δουβλίνο, όπου την είχαν παρασύρει τα δύο αγόρια. Οι δυο τους τότε ήταν μόλις 13 ετών.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια από την άγρια δολοφονία, οι δύο έφηβοι σε ηλικία 15 ετών έγιναν τα νεότερα άτομα στην ιστορία της Ιρλανδίας που καταδικάζονται για φόνο.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Επειδή και οι δύο είναι ανήλικοι τα ονόματά τους δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά τα ΜΜΕ αναφέρονται σε εκείνους ως «Αγόρι Α» και «Αγόρι Β».

Απευθυνόμενος στους δύο εφήβους ο δικαστής τους είπε πως «θα πρέπει από εδώ και στο εξής να ζείτε με την ενοχή και την ντροπή της πράξης σας για το υπόλοιπο της ζωής σας. Τουλάχιστον θα έχετε την ευκαιρία να ανοικοδομήσετε τη δική σας ζωή με θετικό τρόπο. Θα αρπάξετε την ευκαιρία; Έχετε μία δεύτερη ευκαιρία στο μέλλον, κάτι που τόσο βάναυσα αρνηθήκατε στην Αna».

Tη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια της Ana

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Το «Αγόρι Β» τηλεφώνησε στο σπίτι τoυ θύματος και την κάλεσε να πάει σε ένα κοντινό, απομονωμένο σπίτι, όπου την περίμενε το «Αγόρι Α», με τον οποίο η 14χρονη φέρεται να ήταν ερωτευμένη. Το «Αγόρι Α» είχε μαζί του τον «δολοφονικό του εξοπλισμό»: Μία μάσκα ζόμπι, μαύρα γάντια, επικαλαμίδες και δίχτυ. Παράλληλα κουβαλούσε ένα μακρύ μπαστούνι και έναν τσιμεντόλιθο.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 15χρονο («Αγόρι Α») σε ισόβια για τον φόνο αλλά και την σεξουαλική κακοποίηση της Ana, την οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, στα δύο κινητά του βρέθηκαν βρέθηκαν χιλιάδες εικόνες με παιδικό πορνό και με πορνό ζώων. Ο δικαστής ωστόσο αρνήθηκε να συμπεριλάβει αυτό το στοιχείο στη τελική του απόφαση, θεωρώντας το ιδιαίτερα «επιβλαβές, ζημιογόνο και προκατειλημμένο».

Το «Αγόρι Β» καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών καθώς φέρεται απλά να παρακολουθούσε τον φίλο του να επιτίθεται στην άτυχη έφηβη.

Οι δύο έφηβοι θα μείνουν σε ειδικό κέντρο κράτησης έως ότου ενηλικιωθούν και μεταφερθούν στις φυλακές για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Ποια ήταν η Ana Kriegel

Γεννήθηκε στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2004, αλλά σε ηλικία δύο ετών υιοθετήθηκε από μία Ιρλανδή, την Geraldine Kriégel  και τον Γάλλο σύζυγό της, Patric, με τον οποίο ζούσαν στο Δουβλίνο.

Η μητέρα της δήλωσε πως όταν τους επέτρεψαν να την υιοθετήσουν ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Η Ana λάτρευε το τραγούδι και τον χορό, κάνοντας εξάσκηση επί ώρες στο δωμάτιό της. Μάλιστα ανέβαζε και video όπου χόρευε στο YouTube. Λάτρευε τα social media όπως όλοι οι έφηβοι, ήταν ένα ψηλό και δυνατό κορίτσια, ενώ αγαπούσε το κολύμπι και τη γυμναστική.

Ωστόσο δεχόταν και φοβερό bullying στο σχολείο, ενώ μερικούς μήνες πριν βρεθεί νεκρή είχε στοχοποιηθεί στα social media.

Όσο για τα δύο αγόρια; Δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που λέμε έφηβοι με προβλήματα. Προέρχονταν από αξιοπρεπείς οικογένειες, καλά σπίτια και δεν είχαν ποινικό μητρώο. Ενδεικτικό του νεαρού της ηλικίας τους (στα 13 τους διέπραξαν τον φόνο), είναι ότι το ένα από τα αγόρια όταν συνελήφθη ζήτησε να του φέρουν τα Lego του για να παίξει.

Όσο για την οικογένεια της Ana; Οι γονείς της με δήλωσή τους έκαναν λόγο για ένα «υπέροχο παιδί, γεμάτο ζωή, τρέλα, γέλιο και αγάπη». Δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψουμε τον πόνο και τους εφιάλτες μας μετά τον θάνατο της Ana. Τη φέραμε να ζήσει σε ένα ασφαλές μέρος, ένα ήσυχο χωριό κοντά στα προάστια, όπου οι μόνοι ήχοι το πρωί είναι αυτοί των περιστεριών. Κανείς δε φανταζόταν τη σκοτεινιά που θα υπήρχε στις ψυχές αυτών που την κακοποίησαν και τη δολοφόνησαν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top