Ομολόγησε 28 κλοπές και του ακρωτηρίασαν τα δύο χέρια

«Επαγγελματία κλέφτη» τον αποκαλούν οι ιρανικές αρχές

Ακρωτηριασμός άνδρα στο Ιράν το 2013
Η φωτογραφία είναι αρχείου, από τις 24 Ιανουαρίου του 2013 και απεικονίζει τη στιγμή που οι ιρανικές Αρχές ακρωτηριάζουν δημόσια σε πλατεία έναν άλλο άνδρα. Του είχαν κόψει τα τρία δάχτυλα, του κατέσχεσαν την περιουσία και τον είχαν καταδικάσει σε φυλάκιση τριών ετών. Πηγή: Αssociated Press

Βαριά ήταν η τιμωρία για έναν Ιρανό, ο οποίος ομολόγησε ότι διέπραξε 28 κλοπές.

Ο «επαγγελματίας κλέφτης» όπως τον αποκαλούν οι ιρανικές αρχές, ακρωτηριάστηκε την Τετάρτη και στα δύο χέρια σε φυλακή της πόλης Σάρι στο βόρειο Ιράν.

Ο ακρωτηριασμός προβλέπεται από το ιρανικό ποινικό κώδικα, που βασίζεται στη σαρία, για αδικήματα όπως κλοπές κατά συρροή.

Το περιστατικό καταδίκασε η Διεθνής Αμνηστία. «Ο προμελετημένος ακρωτηριασμός ανθρώπων δε συνιστά δικαιοσύνη. Είναι μια αποκρουστική καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δήλωσε ο Σαλέζ Χιγκαζί, ο αναπληρωτής διευθυντής της Αμνηστείας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. 

«Οι μεταρρυθμίσεις του ιρανικού ποινικού κώδικα που θα μπορούσαν να έχουν θέσει τέλος σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές θα έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top