Οικογένεια ζούσε σε κελάρι για 9 χρόνια περιμένοντας το τέλος του κόσμου

Το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά το έσκασε και αποκάλυψε τι συνέβαινε

Δείτε στo video του Reuters πλάνα από το σπίτι 

Εννέα ολόκληρα χρόνια σε ένα κελάρι πέρασε μία πολυμελής οικογένεια σε επαρχία της Ολλανδίας, περιμένοντας… το τέλος του κόσμου.

Η αποκάλυψη έγινε όταν το μεγαλύτερο από τα έξι ενήλικα παιδιά το έσκασε ένα βράδυ και πήγε σε pub διπλανού χωριού. Παρήγγειλε πέντε μπίρες, τις ήπιε τη μία μετά την άλλη και μετά αποκάλυψε στους υπαλλήλους τι συνέβαινε, ζητώντας τους βοήθεια.

«Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικη γενειάδα, φορούσε παλιά ρούχα και έδειχνε συγχυσμένος. Είπε ότι ποτέ δεν είχε πάει στο σχολείο και ότι είχε να κουρευτεί εννέα ολόκληρα χρόνια» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του bar.

Ο 25χρονος άνδρας αποκάλυψε ακόμα πως στο κελάρι εκτός από εκείνον έμεναν τα υπόλοιπα πέντε αδέρφια του, το μικρότερο εκ των οποίων ήταν 16 ετών. Εκείνος ήταν ο μεγαλύτερος από τα παιδιά. Μία μέρα δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στον εφιάλτη που ζούσαν. Αποφάσισε να το σκάσει νύχτα όπως είπε, γιατί τη μέρα ήταν αδύνατο.

Οι υπάλληλοι της pub κάλεσαν αμέσως την αστυνομία η οποία έσπευσε στο απομονωμένο σπίτι της οικογένειας. Μετά από έρευνα ανακάλυψαν μία κρυμμένη σκάλα πίσω από μία ντουλάπα που υπήρχε στο σαλόνι και η οποία οδηγούσε στο κελάρι όπου επί εννέα χρόνια ζούσε η οικογένεια.

To σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια. Φωτογραφία: Αssociated Press

Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 58χρονο άνδρα που πίστευαν πως είναι ο πατέρας. Τον βρήκαν ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι, ενώ σύμφωνα με αναφορές φέρεται να είχε υποστεί εγκεφαλικό. Λίγο αργότερα αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο πατέρας των παιδιών και πως δεν ανήκε του ανήκε το αγρόκτημα, απλά το είχε νοικιάσει. «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε μετά την αποκάλυψη της απίστευτης υπόθεσης ο δήμαρχος της περιοχής. Πολλά από τα παιδιά δεν είχαν καταγραφεί ποτέ στα επίσημα μητρώα,

Οι αστυνομικές αρχές τόνισαν πως ο 58χρονος άνδρας που συνελήφθη αρνούταν να συνεργαστεί, προσθέτοντας πως υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε αυτή την περίεργη υπόθεση και ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει πώς μία ολόκληρη οικογένεια κατέληξε στο υπόγειο, ούτε και τι συνέβη στη μητέρα των παιδιών. Ο δήμαρχος της περιοχής αποκάλυψε πως πέθανε πολλά χρόνια πριν, ενώ πολλά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να είναι θαμμένη στο αγρόκτημα.

Όλα αυτά τα χρόνια ζούσαν από τα ζώα η οικογένεια ήταν αυτάρκης και τρεφόταν από τα ζώα και τα λαχανικά που υπήρχαν στο αγρόκτημα. Τα παράθυρα του σπιτιού ήταν κλειδαμπαρωμένα, ενώ τα παιδιά δεν είχαν ιδέα ότι υπήρχαν και άλλοι ζωντανοί άνθρωποι στον έξω κόσμο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top