Το βρετανικό κοινοβούλιο μπλοκάρει με νόμο το Brexit χωρίς συμφωνία

Δεύτερο «χαστούκι» για τον Τζόνσον - «Κότα» αποκάλεσε τον Κόρμπιν

Στο βίντεο του Reuters βλέπετε το στιγμιότυπο στο οποίο ο Τζόνσον αποκαλεί κότα τον Κόρμπιν. Χαρακτηριστικά λέει ο Βρετανός Πρωθυπουργός: «Κύριε Πρόεδρε, ξέρω ότι ανησυχεί για τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την Αμερική. Αλλά υπάρχει μόνο ένα «χλωριωμένο κοτόπουλο» που μπορώ να δω σε αυτό τον χώρο και είναι στον πάγκο αυτό. Θα επιβεβαιώσει ξανά; Θα επιβεβαιώσει ότι θα αφήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν; Αφήστε τους ανθρώπους να αποφασίσουν τι να κάνει για τη διαπραγματευτική θέση της χώρας αυτής!»

Δεύτερο κοινοβουλευτικό «χαστούκι» για τον Μπόρις Τζόνσον και την επιμονή του για Brexit στις 31 Οκτωβρίου, ακόμη και χωρίς συμφωνία.

Ο νόμος για την αναβολή του Brexit πέρασε το πρώτο κρίσιμο στάδιο και έλαβε το πρώτο «ναι» της Βουλής των Κοινοτήτων, με 329 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 300 να ψηφίζουν κατά. Στον νόμο αυτό αντιτάχθηκε σθεναρά ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Τζόνσον: Πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε σήμερα τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν να συμφωνήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου και χαρακτήρισε «νομοσχέδιο παράδοσης» στην Ευρωπαϊκή Ενωση το σχέδιο της αντιπολίτευσης για να προληφθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας, αυτό είναι το 'νομοσχέδιο παράδοσης' που προτείνεται αυτή τη στιγμή από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης (Κόρμπιν)», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

«Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο παράδοσης, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι' αυτά που (ο Κόρμπιν) προτείνει να παραδοθούν στο όνομά του, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου».

«Βλέπω μόνο μια κότα σε αυτόν τον χώρο» είπε 

Στο βρετανικό κοινοβούλιο δεν έλειψαν οι βαριές εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί, με τον Μπόρις Τζόνσον να αποκαλεί “κότα” τον  Τζέρεμι Κόρμπιν, προκαλώντάς τον με πρόωρες εκλογές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός όμως δε σταμάτησε εκεί, αλλά επιτέθηκε και στο Εργατικό Κόμμα γενικότερα, λέγοντας πως η οικονομική πολιτική του είναι “σκ**α”.

«Δε θα πέσω στην παγίδα του Κόρμπιν»- «Δε θα πέσουμε στην παγίδα του Τζόνσον»

Νωρίτερα σήμερα ωστόσο ο Κόρμπιν είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης πως δε θα πέσει «στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον» και δε θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών μέχρι να πειστεί ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Κόρμπιν, ο οποίος δηλώνει πως θέλει νέες εκλογές, είχε σειρά συναντήσεων με αντιπολιτευόμενα κόμματα σε μια προσπάθεια να ματαιώσει αυτό που πολλά εξ αυτών θεωρούν επιδίωξη του πρωθυπουργού Τζόνσον να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία. «Ο Τζέρεμι έκανε σαφές πως το Εργατικό κόμμα θέλει γενικές εκλογές και σύντομα, όμως δε θα πέσουμε στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον», ανέφερε το γραφείο του σε δήλωση που εξέδωσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top