Ακάθεκτος ο Ερντογάν:«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας παρά τις απειλές»

Η αναφορά στα πολεμικά πλοία και τη μεγάλη τουρκική σημαία

Ερντογάν

Αμετακίνητος στην προκλητική του ρητορική όσον αφορά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο το πρωί, παρά το σαφές μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα ο Εμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Παρίσι.

«Θα υπερασπιστούμε στο έπακρο τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ερντογάν σε ομιλία του στην περιφέρεια Γιουσουφελί στη βορειοανατολική Τουρκία.

Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Κύπρο»

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νέα πολεμική επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας

«Δε βλέπετε το Γιαβούζ; Δε βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δε βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δε βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εκτός από το μήνυμα Μακρόν ότι η Γαλλία και η ΕΕ βρίσκονται σε «επαγρύπνηση και αλληλεγγύη όσον αφορά τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Γαλλία και η ΕΕ δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτό», είχε προηγηθεί και το μήνυμα του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το οποίο είχε καλέσει την Τουρκία να απομακρύνει άμεσα το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» από τα ανοικτά της Καρπασίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top