Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Κύπρο»

Ξανά στο προσκήνιο το θέμα των γαλλικών φρεγατών για την Ελλάδα

Μια μέρα μετά το ηχηρό μήνυμα στήριξης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας που εξασφάλισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Γάλλο Πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν «ξαναχτύπησε». Άφησε να εννοηθεί ότι τα γεωτρύπανα της Άγκυρας δεν πρόκειται να φύγουν από την κυπριακή ΑΟΖ. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, «θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας στην περιοχή. Η Κύπρος είναι εθνικό μας θέμα και δεν θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε μέχρι να εξασφαλιστεί πρώτα η ασφάλεια και μετά τα δικαιώματά των αδελφών μας στην Κύπρο».

Ο Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί παρά το ηχηρό μήνυμα που εξέπεμψε την Πέμπτη ο πρόεδρος Μακρόν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι Γαλλία και Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ξαναζεσταίνεται» το θέμα των γαλλικών φρεγατών 

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, «ξαναζεστάθηκε» και το θέμα της απόκτησης γαλλικών φρεγατών από τη χώρα μας, η οποία επιθυμεί διακαώς να ενισχύσει τη ναυτική της ισχύ σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο Ερντογάν επέλεξε να τοποθετήσει διοικητή στη ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας στην ανατολική Μεσόγειο τον αντιναύαρχο Ερτζάν Κιρέστεπε, ο οποίος ήταν ένας από τους κομάντος που επιχείρησαν στα Ίμια το 1996.

Εντυπωσιακή άσκηση στην Ξάνθη παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Μια εντυπωσιακή άσκηση που περιελάμβανε πραγματικά πυρά από 4 άρματα Μάχης παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το τέταρτο Σώμα Στρατού στην Ξάνθη.

«Είμαστε μικρή αλλά ισχυρή χώρα και αισθανόμαστε ασφαλείς έναντι κάθε δυνητικής απειλής ή σκέψης επιβουλής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» δήλωσε ο ίδιος. 

Ξάνθη: Λοχίας έσωσε ηλικιωμένο από πτώση και ανακοπή!

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας τίμησε τον ΕΠΟΠ Λοχία Χρήστο Γκιαουράκη, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έσωσε τη ζωή ενός πολίτη που πήγε να πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Ξάνθη, όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top