Brexit: Χωρίς Συμφωνία Αποχώρησης, το Ηνωμένο Βασίλειο ο μεγάλος χαμένος

«Σημαντικές διαταραχές για πολίτες και επιχειρήσεις»

brexit

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι οικονομικά ο μεγάλος χαμένος ενός Brexit χωρίς Συμφωνία Αποχώρησης, υπενθύμισε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν, κληθείσα να σχολιάσει τις διαρροές του σαββατοκύριακου στο βρετανικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, η Νατάσα Μπερτώ δήλωσε κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, οτι: 

«Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, χωρίς να σχολιάζουμε το επίπεδο προετοιμασίας του ΗΒ για ένα σενάριο χωρίς Συμφωνία Αποχώρησης, καθώς αυτό είναι ζήτημα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαντήσει, από την δική μας πλευρά, ένα σενάριο χωρίς Συμφωνία Αποχώρησης, σημαίνει ότι όλο το πρωτογενές ή δευτερογενές ευρωπαϊκό δίκαιο θα πάψει να ισχύει από εκείνη τη στιγμή, δεν υπάρξει μεταβατική περίοδος, όπως θα προέβλεπε η Συμφωνία Αποχώρησης, και αυτό θα προκαλέσει σημαντικές διαταραχές τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις». 

Bρετανία: Το απόλυτο χάος από ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Σημείωσε μάλιστα ότι «θα έχει επίσης μια σημαντική αρνητική οικονομική επίπτωση, την οποία έχουμε προσδιορίσει στις ανακοινώσεις για την προετοιμασία του Βrexit από την πλευρά μας». 

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι αυτή η επίπτωση θα είναι «αναλογικά πολύ μεγαλύτερη για το ΗΒ, από ότι για  τα Κ-Μ της ΕΕ» και υπενθύμισε ότι «ο Πρόεδρος Γιούνκερ στις 10 Αυγούστου ξεκαθάρισε ότι ένα  Βrexit χωρίς Συμφωνία Αποχώρησης, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ο μεγάλος χαμένος». 

Η ΕΕ έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και νέα πρόσθετα μέτρα προς το παρόν δεν απαιτούνται, κατέληξε.

Του Θάνου Αθανασίου, ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top