Μαδούρο: «Ο Μπόλτον πίσω από την απόπειρα δολοφονίας μου το 2018»

Βαριές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας

ο Μαδούρο

Τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον υπέδειξε ως εγκέφαλο της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του ο Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καράκας. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρόσθεσε ακόμα ότι έχει αποδείξεις για όσα καταγγέλλει και ότι δεν πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάποια σχέση με την απόπειρα. 

Οι δηλώσεις του Μαδούρο έρχονται λίγες ώρες μετά από εκείνες του Μπόλτον πως είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα εναντίον της Βενεζουέλας και όσων υποστηρίζουν τον πρόεδρό της. 

«Ένας χρόνος πέρασε από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου. Μπορώ σήμερα να πω ότι έχω στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια δολοφονίας μου έγινε κατ’ εντολή του Τζον Μπόλτον από τον Λευκό Οίκο. Όλα οδηγούν στον Μπόλτον, που έχει έναν εγκληματικό τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία δολοφόνου. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον πρόεδρο Τραμπ αυτή τη στιγμή, αλλά έχω λόγους να ζητήσω έρευνα για τις κινήσεις του Τζον Μπόλτον», είπε ο Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2018, κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μαδούρο σε στρατιωτική παρέλαση, εξερράγησαν drones που πετούσαν σε κοντινή περιοχή, με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να φυγαδεύεται. 

Λίγες ημέρες μετά, το Καράκας είχε ανακοινώσει ότι τα drones εξερράγησαν στην προεδρική σουίτα κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Μαδούρο και πως επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top