Στρόβολος: Δις ισόβια στον 33χρονο για το διπλό φονικό του ζευγαριού

Είχαν βρει τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια του 15χρονου γιου τους

στροβολος εγκλημα δις ισοβια ζευγαρι

Σε δύο φορές ισόβια καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ο 33χρονος, ο οποίος τον Απρίλιο του 2018 δολοφόνησε άγρια τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Στεργίου, στο σπίτι τους στον Στρόβολο.

Το ζευγάρι είχε βρεθεί μέσα σε μία λίμνη αίματος, ενώ ο φόνος είχε γίνει μπροστά στα μάτια του 15χρονου γιου τους, ο οποίος εκλιπαρούσε για τη ζωή του.

Η νεκροτομή στις σορούς του ζεύγους έδειξε πως το φονικό μαχαίρι ανεβοκατέβηκε 30 φορές στο σώμα του 60χρονου με τα περισσότερα τραύματα να είναι πισώπλατα, ενώ η 59χρονη σύζυγός του δέχθηκε έως 9 μαχαιριές στο θώρακα και στο τέλος της έκοψαν και τον λαιμό.

«Συγγνώμη»

Στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 33χρονος ζήτησε συγγνώμη από την αδερφή ενός εκ των θυμάτων, τον 15χρονο γιο τους, αλλά και σε όλη την οικογένειά τους. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία ευθύνη και «δεν αξίζουν να βρίσκονται εδώ».

Ανέφερε ότι το βράδυ εκείνο είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να τον ακολουθήσουν και να «κάνουν πράξεις που δεν ήταν σωστές». Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στη φυλακή θα γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, ο Λ.Τ παραδέχθηκε την ενοχή του σε όλες τα κατηγορίες που αντιμετώπιζε, προκαλώντας την έκπληξη τόσο της Κατηγορούσας Αρχής, όσο και του δικηγόρου του, ο οποίος ακολούθως αποσύρθηκε από την υπεράσπιση του, γιατί δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση του πελάτη του.

Ο 33χρονος αντιμετώπιζε μεταξύ άλλων κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Το μοιραίο εκείνο βράδυ του Απριλίου του 2018 ο 33χρονος μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό του και έναν 22χρονο φέρονται να έκαναν χρήση κοκαΐνης και να ξεκίνησαν για το σπίτι του ζευγαριού περίπου στις 22:30 

Μαζί του ο 33χρονος είχε πάρει μία τσάντα στην οποία είχε τοποθετήσει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα τάμπλετ, ένα σπαθί κα ένα ρόπαλο, ενώ το μαχαίρι το είχε επάνω του.

Μία ώρα αργότερα, περίπου στις 23:30 έφτασαν στο σπίτι των θυμάτων. Κατάφεραν να μπουν στην αυλή του σπιτιού όπου παρατήρησαν ότι το παράθυρο του μπάνιου ήταν ελαφρώς ανοικτό. Ο 33χρονος φέρεται να ανέβηκε στην κληματαριά, με τον 22χρονο να του δίνει ώθηση ώστε να μπορέσει να μπει στο σπίτι.

Πάλεψε με τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου 

Όταν μπήκε στο σπίτι άκουσε μια γυναικεία φωνή και από την ταραχή του άρχισε να ψάχνει σημείο για να κρυφτεί, μπαίνοντας τελικά στο δωμάτιο του ζευγαριού. Εκεί είδε την Ντίνα Σεργίου να βρίσκεται στο κρεβάτι της και να σηκώνεται απότομα, με τον ίδιο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, να θυμάται ότι της ζήτησε συγγνώμη και επίσης την παρακάλεσε να μην φωνάξει. Όμως η γυναίκα έβγαλε μια κραυγή και τότε, «με την καρδιά του έτοιμη να σπάσει», όπως λέει, ανέσυρε το μαχαίρι που είχε επάνω του.

Στο άκουσμα της κραυγής της συζύγου του, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ανέβηκε και αυτός στο υπνοδωμάτιο και μόλις τον είδε, ο Λ.Τ ισχυρίζεται ότι ο 60χρονος τον άρπαξε από τον λαιμό. Τότε «ψευτοπάλεψαν» και άρχισε να του καταφέρνει κτυπήματα επειδή «ένιωθε απειλή». Μετά τη δολοφονία του άτυχου ζευγαριού προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο του παιδιού και τότε αντιλήφθηκε ότι θα τα άκουσε όλα επειδή η πόρτα ήταν ελαφρώς ανοικτή. Το παιδί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Λ.Τ, εκλιπαρούσε για τη ζωή του και του έλεγε να πάρει ό,τι θέλει από το σπίτι.

Στην κατάθεση που είχε δώσει ο 15χρονος είχε περιγράψει σύμφωνα με το sigma live, τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Ο ανήλικος είχε αποκαλύψει ότι τον κλείδωσαν στο υπόγειο, απ΄όπου κατάφερε να ξεφύγει «σπάζοντας δύο φυλλαράκια και ξεκλειδώνοντας την πόρτα με χεριά». Ανέβηκε και βρήκε τους γονείς του αναίσθητους στο υπνοδωμάτιο. Έντρομος έτρεξε έξω και ειδοποίησε τη γειτόνισσα:

«Ήρθαν κλέφτες σπίτι μου, κυρία Α. Κρατούσαν δυο μασιέρκα τόσα, πρέπει να πέθαναν… Είχε πολλά αίματα. Εμένα μου είπε ότι δε θα με σκότωνε, γιατί έχει και εκείνος ένα γιο. Με κλείδωσε στο υπόγειο…» ήταν τα λόγια που της είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top