Πρόκληση δίχως τέλος από την Τουρκία:Εξέδωσε NAVTEX εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Βέλη και κατά των ΗΠΑ

Η Άγκυρα «σβήνει» από τον χάρτη την Κύπρο. Στη νέα προκλητική navtex δεν την αναγνωρίζει ως κράτος και στέλνει το Μπαρμπαρός στα τεμάχια 9 και 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για παράνομες έρευνες μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

Στην ατζέντα της διήμερης επίσημης επίσκεψής του Κυριάκου Μητσοτάκη  στην Κύπρο  θα είναι οι τουρκικοί τσαμπουκάδες. Τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ νωρίτερα θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Ισραήλ με  τον ισραηλινό πρόεδρο Ρίβλιν , τον πρωθυπουργός Νετανιάχου, όπως και τον ομόλογό του Κατς.

«Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ μέσω των διμερών και τριμερών σχημάτων συνεργασίας, στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο , στην ενεργειακή ασφάλεια καθώς και στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. 

Ερντογάν : «Αν οι ΗΠΑ δεν μας δώσουν F-35, θα στραφούμε αλλού»

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει να τα βάζει με τη Δύση για το θέμα των F-35 και φλερτάρει με τα ρωσικά Σουχόι.

Ο  Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του έκανε ένα βήμα πίσω χαϊδεύοντας τ’ αυτιά του Τούρκου Προέδρου.

«Δε ρίχνω το φταίξιμο στην Τουρκία διότι υπήρξαν πολλές καταστάσεις και προέκυψαν πολλά προβλήματα κατά τη θητεία της κυβέρνησης Ομπάμα», είπε.  

Στον αντίποδα ο  υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, καλεί την Τουρκία να μην ενεργοποιήσει το σύστημα των S-400, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον θα επιβάλει νέες κυρώσεις στην Άγκυρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top