Μέρκελ: Τι ψέλλιζε όταν έτρεμε για τρίτη φορά -Ειδικός διάβασε τα χείλη της

Επιμένει ότι είναι καλά στην υγεία της η Γερμανίδα Καγκελάριος

Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ έτρεμε για τρίτη φορά, κατά την υποδοχή του Φινλανδού πρωθυπουργού στο Βερολίνο, ο φακός τη συνέλαβε να ψελλίζει κάτι ανεπαίσθητα, χωρίς όμως να καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς έλεγε στον εαυτό της. 

Για αυτό τον λόγο, ο γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Antenne Bayern» επιστράτευσε την ειδικό στη χειλανάγνωση, Τζούντιθ Χάρπερ, η οποία αποκάλυψε τι έλεγε η Γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια του τρέμουλου. 

Όπως είπε, ψιθύριζε «θα τα καταφέρω», προσπαθώντας, προφανώς, να δώσει θάρρος στον εαυτό της για να αντέξει τη νέα δοκιμασία. Η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε και τις τρεις φορές να διατηρήσει την ψυχραιμία της, σφίγγοντας τα χείλη της και πιάνοντας τα χέρια της. Παρά το έντονο τρέμουλο, παρέμεινε πάντα στη θέση της και δε ζήτησε σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις βοήθεια από τους παρευρισκόμενους. 

Το τρέμουλο της Μέρκελ κατά την υποδοχή του Φινλανδού πρωθυπουργού στο Βερολίνο/ Φωτογραφία: AP

Επιμένει ότι είναι καλά στην υγεία της η Μέρκελ

Όπως ήταν φυσικό τα δημοσιεύματα πήραν φωτιά για την υγεία της Μέρκελ, ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε πως είναι καλά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, λέγοντάς πως θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό.

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για το τρέμουλο: «Θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό»

Σημείωσε δε, πως περνάει μια φάση που προσπαθεί ψυχολογικά να αποδεχθεί αυτό που της συμβαίνει. 

Η κυβέρνηση θέλησε και πάλι να υποβαθμίσει το γεγονός και τις ανησυχίες για την κατάσταση της Μέρκελ. «Η Καγκελάριος είναι καλά και ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμά της. Πραγματοποίησε κανονικά την συνάντησή της με τον Φινλανδό Πρωθυπουργό και σε λίγο θα παραχωρήσει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου», δήλωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει. H πρώτη ήταν στις 18 Ιουνίου, κατά την υποδοχή του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο και η δεύτερη κατά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ στις 27 Ιουνίου.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top