Το μήνυμα της Κομισιόν στη νέα ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις

Να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις

σημαία ΕΕ

Το μήνυμα ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, χωρίς κομματικές προκαταλήψεις, έστειλε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

«Πρώτα απ` όλα ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε στο συγχαρητήριο γράμμα του όλες τις προσπάθειες που η Κομισιόν και ο ίδιος προσωπικά ανέλαβαν για να κρατηθεί η Ελλάδα την Ευρωζώνη», είπε η κυρία Αντρέεβα και συνέχισε:

«Όπως ξέρετε οι οικονομικοί δείκτες έχουν πλέον βελτιωθεί σημαντικά και η χώρα εξήλθε του προγράμματος, οπότε αυτό είναι ακριβώς αυτό που επεσήμανε ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην επιστολή του, λέγοντας ότι έχουνε επιτευχθεί πολλά, αλλά φυσικά πολλά ακόμα παραμένει να γίνουν. Διαβεβαίωσε την ερχόμενη κυβέρνηση ότι μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν για να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες και η χώρα θα δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών - τις οποίες και αναγνωρίζει στην επιστολή του - τονίζοντας ότι για αυτές οι Έλληνες πολίτες χρήζουν σεβασμού. Εξέφρασε επίσης την πλήρη του εμπιστοσύνη πως η νέα κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλες αυτές τις δεσμεύσεις, τις οποίες το ελληνικό κράτος έχεις αναλάβει και την συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί υπό το πρόγραμμα σταθεροποίηση και παρακολουθούνται υπό την ενισχυμένη εποπτεία».

Υπογράμμισε ακόμα πως η Κομισιόν δε λειτουργεί με κομματικά κριτήρια και συμπεριφέρεται ισότιμα σε πρόσωπα και σε χώρες, κάτι που απέδειξε περίτρανα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν συνεργάστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο ιδεολογικά έχει τεράστιες διαφορές. 

«Στην Κομισιόν συνεχίζουμε και δουλεύουμε με όποιον είναι άμεσα εκλεγμένος από τους πολίτες και χρήζει της συνεργασίας μας ανεξαρτήτως της πολιτική οικογένειας στην οποία ανήκει», κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top