Με γεώτρηση του Γιαβούζ θα «υποδεχθεί» η Τουρκία τη νέα ελληνική κυβέρνηση

«Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια εβδομάδα ξεκινάμε» δήλωσε Τούρκος υπουργός

Μέσα σε μία βδομάδα ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο γεωτρύπανο Γιαβούζ της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ κάνει κάποιους ανεφοδιασμούς και τους τελευταίους ελέγχους του στην Μερσίνα”. “Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει αδειοδότηση από την ‘ΤΔΒΚ’”, ανέφερε. 

Σκηνικό έντασης-Το Γιαβούζ πλέει προς την Τουρκία

Ακάρ: «Το αξιόλογο έθνος μας αντιμετωπίζει τις απειλές σε Αιγαίο – ανατολική Μεσόγειο»

«Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε επίσης  ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης της στρατιωτικής ακαδημίας στην Άγκυρα.

Πρόσθεσε πως «με τη δύναμη που αντλούν από την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του λαού θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα 780 χιλιάδες χλμ. εδαφών της πατρίδας, τα 462 χιλιάδες χλμ. γαλάζιας πατρίδας και την ασφάλεια των ουρανών, τη γαλήνη και ευημερία των πολιτών, μέρα και νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, στα βουνά και τις ανηφόρες, εντός και εκτός συνόρων μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

NAVTEX ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΙΖΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις, η Τουρκία δέσμευσε με Navtex μεγάλη περιοχή στα νότια του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας,  για ασκήσεις την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών στη χώρα μας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top