Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από κατάρρευση τείχους

Ισοπέδωσε παράγκες

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, όταν ένα τείχος κατέρρευσε και διέλυσε παράγκες, λόγω των καταρρακτωδών βροχών που προκαλούν οι μουσώνες. 

Το τείχος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 23:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) σε παραγκούπολη στο Μουμπάι, πιάνοντας στον… ύπνο τους κατοίκους. Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζήσαντες στα συντρίμμια. Ένας αξιωματούχος είπε πως κατορθώθηκε να διασωθούν πάνω από 12 άνθρωποι.

Στο Μουμπάι, στη δυτική πλευρά της Ινδίας, που μετρά περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους, σημειώνονται τις τελευταίες δύο μέρες καταρρακτώδεις βροχές.

Η δραστηριότητα στην πόλη έχει σχεδόν παραλύσει. Οι αρχές κήρυξαν εκτάκτως την Τρίτη αργία και ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τα σχολεία έμειναν κλειστά και πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Μουμπάι εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια.

Το Μουμπάι θέλει να μεταμορφωθεί σε παγκόσμιο κόμβο του χρηματοοικονομικού τομέα, όμως μεγάλα τμήματα της πόλης δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν όταν εκδηλώνονται οι βροχές των μουσώνων κάθε χρόνο, καθώς η εκτεταμένη και άναρχη δόμηση, οι συχνά φρακαρισμένοι από σκουπίδια αγωγοί της αποχέτευσης και οι ποταμοί τα καθιστούν ευάλωτα σε πλημμύρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top