Αρκούδα κρατούσε επί ένα μήνα άνδρα στη φωλιά της για να τον φάει

Βρέθηκε ζωντανός σε άθλια κατάσταση

αρκούδα

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας Ρώσος ήταν εδώ και ένα μήνα… «αιχμάλωτος» μιας αρκούδας, που τον κρατούσε στη φωλιά της για να τον φάει, ενώ εκείνος ήταν ανήμπορος, καθώς το άγριο ζώο του είχε σπάσει την πλάτη. 

Ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Αλεξάντερ, βρέθηκε από κυνηγόσκυλα σε απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσίας, στα σύνορα με τη Μογγολία και έμοιαζε με μούμια.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο άνδρας θυμάται μόνο το μικρό του όνομα και τίποτε άλλο, ούτε καν το επώνυμο ή την ηλικία του. 

Όταν τον αντίκρισαν οι κυνηγοί πίστεψαν ότι ήταν νεκρός και έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται το σώμα του άνδρα μες στο αίμα και τη βρωμιά. Το δέρμα του είναι λευκό, ενώ ίσα ίσα μπορούσε να ανοίξει τα θολά μάτια του. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον φροντίζουν ο άνδρας μπορεί να κουνήσει τα χέρια του, να ανοίξει τα μάτια του και να μιλήσει, αλλά είναι γενικά εξαντλημένος και έχει σπάσει τη σπονδυλική του στήλη.

Ο ίδιος είπε στους ανθρώπους που τον έσωσαν ότι έπινε τα ούρα του για να μείνει ζωντανός, ενώ φοβόταν ότι η αρκούδα θα επέστρεφε ανά πάσα στιγμή για να τον αποτελειώσει. 

Οι γιατροί θεωρούν ότι επέζησε από θαύμα. Οι καφέ αρκούδες συνήθως κρύβουν ολόκληρα ή μέρη ζώων που σκοτώνουν ή τα κουφάρια τους και αρκετές φορές περιμένουν μέρες ή και εβδομάδες μέχρι να ξαναεπιστρέψουν και να τα φάνε. 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το κάνουν για να τα κρύψουν από άλλα πτωματοφάγα ζώα, ενώ το κρέας αποσυντίθεται και γίνεται πιο εύκολο για να το φάνε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top