Κύπρος: Σήμερα η κηδεία του Χριστόφια - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:00

Χριστόφιας

Το ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, ετοιμάζεται να πει η Κύπρος.

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:00 από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. 

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία  και η ταφή θα γίνει στη συνέχεια στο κοιμητήριο της Μακεδονίτισσας. 

Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος. Επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα η οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια θα δέχεται συλλυπητήρια στην Εκκλησία από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, δημόσιους αξιωματούχους, πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, αλλά και διπλωμάτες ξένων χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Η σορός του πρώην ηγέτη του ΑΚΕΛ τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ από τις 9:00 μέχρι τις 15:00. 

Ο Δημήτρης Χριστόφιας πέθανε χθες σε ηλικία 72 ετών. Νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό σε νοσοκομείο της Λευκωσίας, με την υγεία του να επιβαρύνεται το τελευταίο διάστημα. 

Δύσκολες ώρες για τον Δ. Χριστόφια – Μη αναστρέψιμη η κατάστασή του

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1946 στο κατεχόμενο σήμερα από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής Kάτω Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας. Διετέλεσε ως ο 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε στο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Είχε παντρευτεί  την Έλση Χριστόφια - Χηράτο, με την οποία απέκτησε  δύο κόρες και έναν γιο. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας. Είναι διδάκτωρ ιστορικών επιστημών της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σοβιετικής Ένωσης.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top