Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας

'Ηταν μη αναστρέψιμη η κατάστασή του

εκτακτο

Τη μάχη για τη ζωή του έχασε ο Δημήτρης Χριστόφιας. Ο πρώην Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας νοσηλευόταν σε καταστολή με διαρκή μηχανική υποστήριξη.

Οι γιατροί χαρακτήριζαν «μη αναστρέψιμη» την κατάσταση της υγείας του. Όπως δήλωσε ο γιατρός του, Μιχάλης Μηνάς, «κατά τις τελευταίες εξετάσεις επιβεβαιώθηκε η μη αναστρεψιμότητα των ινωτικών βλαβών στον πνεύμονα, χωρίς δυνατότητα άλλης αντιμετώπισης».

Η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια είχε επιδεινωθεί την τελευταία εβδομάδα. Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλευόταν από τον Μάιο, με έντονο πόνο, δύσπνοια και άγχος. 

Ο Δημήτρης Χριστόφιας γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1946 στο κατεχόμενο σήμερα από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής Kάτω Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας. Διετέλεσε ως ο 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε στο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Είχε παντρευτεί  την Έλση Χριστόφια - Χηράτο, με την οποία απέκτησε  δύο κόρες και έναν γιο. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας. Είναι διδάκτωρ ιστορικών επιστημών της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σοβιετικής Ένωσης.

Συλλυπητήρια Αναστασιάδη

Συλλυπητήρια έστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια. Ενός πολιτικού που για χρόνια πορευτήκαμε σε παράλληλες πορείες, πάντοτε όμως για το καλό του τόπου. Στην οικογένειά του στέλνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top