Η πρώτη παραίτηση στην Κύπρο για τον serial killer

Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο, καθώς την Πέμπτη παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των παραλήψεων στην υπόθεση του 35χρονου serial killer. 

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο», είπε ο Ιωνάς Νικολάου, μετά την υποβολή της παραίτησής του, η οποία ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί. 

Serial killer: Στραγγάλιζε τα θύματά του με τον αγκώνα του

Είναι η πρώτη παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του serial killer. Ο κ. Νικολάου βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη για την απόφασή του να παραιτηθεί, υπό τις πιέσεις της κοινής γνώμης, η οποία «βράζει» για την ολιγωρία των αρχών στην υπόθεση των εξαφανισμένων γυναικών που δολοφόνησε ο «Ορέστης».

Serial killer: «Βαρέθηκα… θέλω να πάω φυλακή, φέρτε μου χαρτί να υπογράψω»

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Νικολάου αφήνει αιχμές και για την αστυνομία, διευκρινίζει όμως ότι οι ευθύνες αγγίζουν και την ίδια την κοινωνία της Κύπρου. Ο ίδιος μίλησε για ανεπαρκή διερεύνηση των καταγγελιών και άδικες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης και του ίδιου. 

Ειδικοί της Scotland Yard θα «ξεκλειδώσουν» το μυαλό του serial killer

Τέλος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τον διορισμό ανακριτών για πλήρη και αντικειμενική διερεύνηση της υπόθεσης του serial killer που έχει συγκλονίσει όλον τον κόσμο.

«Δεν ξέρεις για τι είμαι ικανός!»: Ο serial killer απειλούσε τη σύζυγό του

Υπενθυμίζεται ότι από τις νέες νεκροτομές που διενήργησε την Τετάρτη ο ειδικός ιατροδικαστής της Scotland Yard διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος στραγγάλιζε τα θύματά του, κάνοντάς τους κεφαλοκλείδωμα. 

Θρίλερ με τα θύματα του «Ορέστη» - Βρέθηκαν δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη

Οι κυπριακές αρχές σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Scotland Yard προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» το μυαλό και τον ψυχισμό του serial killer, καθώς φοβούνται ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, τα οποία δεν έχει παραδεχθεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top