Ειδικοί της Scotland Yard θα «ξεκλειδώσουν» το μυαλό του serial killer

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, όπου πέταξε τρεις σορούς

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, όπου ο 35χρονος serial killer της Κύπρου ομολόγησε ότι πέταξε τρεις σορούς, δύο γυναικών κι ενός μικρού κοριτσιού. Οι έρευνες κινούνται προς δύο κατευθύνσεις, αφενός στην αναζήτηση των πτωμάτων που πέταξε εκεί ο Κύπριος λοχαγός και αφετέρου στην αναζήτηση των ιχνών της διαδρομής του και των κινήτρων του. 

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, σημαντική θα είναι η συνδρομή ειδικών της Scotland Yard, τη βοήθεια των οποίων ζήτησαν οι κυπριακές αρχές. 

«Δεν ξέρεις για τι είμαι ικανός!»: Ο serial killer απειλούσε τη σύζυγό του

Τέσσερις εμπειρογνώμονες έφτασαν στο νησί τη Δευτέρα, ενώ ο πέμπτος, κυπριακής καταγωγής ψυχολόγος, αναμενόταν να φτάσει στην Κύπρο την Τρίτη. 

Θρίλερ με τα θύματα του «Ορέστη» - Βρέθηκαν δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη

Πρόκειται για ιατροδικαστή, δικανικό κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο για θέματα πολλαπλών δολοφονιών από έναν δράστη, ειδικό ανακριτή εκπαιδευμένο σε υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων και ειδικό εμπειρογνώμονα σε πολύπλοκες αστυνομικές υποθέσεις. 

Και τρίτο θύμα του «Ορέστη»; Ο 35χρονος συνελήφθη για μία ακόμα δολοφονία

Τα πέντε αυτά έμπειρα στελέχη της Scotland Yard δε θα συμμετέχουν στις ανακρίσεις ή στις έρευνες, αλλά θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στον σκοτεινό ψυχισμό του 35χρονου «Ορέστη» και στις περίπλοκες διαδρομές του μυαλού του, ώστε να ρίξουν φως στους λόγους που τον ώθησαν στις δολοφονίες των γυναικών, τους λόγους που επέλεγε αλλοδαπές, αλλά και στο πώς ο ίδιος βίωνε τα εγκλήματα που διέπραττε. 

Ταυτοποιήθηκε η σορός της Marry Rose, θύμα του Ορέστη - Ψάχνουν την 6χρονη

Με γνώμονα υποθέσεις άλλων κατά συρροήν δολοφόνων, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες  θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα τεράστια ερωτήματα που απασχολούν τις αρχές, αλλά και την κοινή γνώμη, στα οποία δεν έχει απαντήσει ακόμα ο serial killer. Ένα από αυτά είναι αν ο «Ορέστης» έχει διαπράξει κι άλλους φόνους, τους οποίους δεν έχει ακόμα ομολογήσει. 

Δύσκολες οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Οι έρευνες στα θολά νερά της Κόκκινης Λίμνης αποδεικνύονται εξαιρετικά δύσκολες, καθώς οι προσπάθειες που έγιναν χθες για την ανάσυρση δεύτερης βαλίτσας, στην οποία πιστεύεται ότι βρίσκεται ένα ακόμα πτώμα δεν είχε επιτυχία. 

Η ορατότητα μέσα στη λίμνη είναι σχεδόν μηδενική και οι έμπειροι δύτες δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο, το οποίο έχει υποδείξει ρομποτική κάμερα. Το σημείο έχει «κλειδωθεί» με σημαδούρα, ενώ τη Δευτέρα έγινε προσπάθεια εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας, χωρίς όμως επιτυχία. Εντοπίστηκε κάποιο αντικείμενο, το οποίο και σημάνθηκε, αλλά δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθεί στην επιφάνεια. 

Επίσης, οι αρχές αναμένεται να πραγματοποιήσουν έρευνες με Sonar στη λίμνη «Μεμί» για να καταγραφεί κάθε αντικείμενο που βρίσκεται στον πυθμένα  ή το νερό και δεν επισημάνθηκε από την ρομποτική κάμερα ή τους δύτες. 

Το Sonar αναμένεται να φτάσει από τις ΗΠΑ την Παρασκευή και την επόμενη μέρα θα μπει στη λίμνη. Το κομμάτι από δέρμα που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες, εξετάζεται για να διαπιστωθεί η προέλευσή του, αν και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μ. Τράγκολας δήλωσε ότι δεν ξέρει ότι πρόκειται για δέρμα. Πάντως το γεγονός ότι εξετάζεται από ιατροδικαστές, δείχνει ότι πρόκειται για ιστό ανθρώπου ή ζώου.

Μέχρι στιγμής ο "Ορέστης" έχει ομολόγησει έξι δολοφονίες, ενώ επιμένει ότι δεν σκότωσε την εξάχρονη Sierra. Οι αρχές έχουν εντοπίσει τρία πτώματα και πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top