Και τρίτο θύμα του «Ορέστη»; Ο 35χρονος συνελήφθη για μία ακόμα δολοφονία

Οι συνομιλίες «κάρφωσαν» τον φερόμενο ως serial killer της Κύπρου

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της υπόθεσης

Τέλος δεν έχει το θρίλερ στην Κύπρο, καθώς ο 35χρονος «Ορέστης» συνελήφθη για ακόμα μία φορά από τις Αρχές, αυτή τη φορά για τη δολοφονία μίας τρίτης γυναίκας.

Πρόκειται για την 30χρονη Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες, η οποία έχει να δώσει σημεία ζωής από τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο φερόμενος ως serial killer της Κύπρου οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή, όπου του παρουσιάστηκαν στοιχεία τα οποία τον συνδέουν με την εξαφανισμένη γυναίκα.

Ο 35χρονος επιβεβαίωσε τη συνάντηση μαζί της, αλλά δεν παραδέχτηκε ότι την σκότωσε.

Serial killer Κύπρου: Χαμογελά κυνικά σε εκδήλωση προς τιμήν του Χριστόφια

O «Ορέστης»

Ο 35χρονος Ίλαρχος του κυπριακού στρατού, ο οποίος κρυβόταν πίσω από το ψεύτικο προφίλ «Ορέστης», έχει ήδη ομολογήσει τους φόνους δύο γυναικών, της 38χρονης Marry Rose και της 28χρονης Arian Palanas Lozano.

Ταυτοποιήθηκε η σορός της Marry Rose, θύμα του Ορέστη - Ψάχνουν την 6χρονη

H 38χρονη Marry Rose και η κόρη της Sierra η σορός της οποίας αναζητείται

Τον «κάρφωσαν» οι συνομιλίες με την 30χρονη Maricar Valdez

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο 35χρονος στρατιωτικός «προδόθηκε» από τις διαδικτυακές συνομιλίες που είχε μαζί της, αλλά και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. 

Αν και το πτώμα της δεν έχει ακόμα βρεθεί, η Αστυνομία θεωρεί ότι έχει επαρκή στοιχεία που δείχνουν ότι ο «Ορέστης» συνδέεται και με αυτή την υπόθεση. Όπως αναφέρθηκε στον κυπριακό «Φιλελεύθερο», τόσο το προφίλ της 30χρονης Maricar, όσο και ο τρόπος που φέρεται να έδρασε ο 35χρονος, ταιριάζουν και με τους δύο φόνους που έχει ήδη ομολογήσει.

Φρίκη από την ομολογία του «Ορέστη»: «Ένιωθα ωραία όταν τις έπνιγα»

Η Maricar Valdez

Ο ίδιος παραδέχεται ότι είχε συναντηθεί μαζί της, αλλά αρνείται επίμονα ότι τη σκότωσε. Υποστηρίζει ότι οι δυο τους συνευρέθηκαν ερωτικά και στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα έφυγε, χωρίς εκείνος να γνωρίζει πού πήγε.

Ωστόσο η αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία που δείχνουν ότι ο 35χρονος ήταν το τελευταίο άτομο που είδε την 30χρονη πριν αυτή εξαφανιστεί, όπως συνέβη με τη Marry Rose και με την Arian Palanas Lozano.

Μοντέλο πόζαρε για τον «Ορέστη» πάνω στο κρεβάτι που σκότωσε τα θύματά του

Η Arian Palanas Lozano

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis, το σημαντικότερο στοιχείο που έχουν εντοπίσει οι ανακριτές είναι μια φωτογραφία της ταυτότητας της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες στα προσωπικά αντικείμενα του 35χρονου.

Η φωτογραφία φέρεται να τραβήχτηκε τον Δεκέμβρη του 2017, όταν εξαφανίστηκε η γυναίκα.

Ο 35χρονος στρατιωτικός φέρεται να χρησιμοποίησε το κινητό της Maricar για να στείλει μήνυμα σε φίλη της, ώστε να την παραπλανήσει ότι θα πήγαινε στα κατεχόμενα. Το μήνυμα ήταν γραμμένο σε διάλεκτο που δε χρησιμοποιούσε η Maricar και μάλλον μεταφράστηκε από το Google Translate.

Οι έρευνες των Αρχών στο φρεάτιο. AP Photo/Petros Karadjias

Συνεχίζονται οι έρευνες – Ψάχνουν την 6χρονη Sierra

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου συμπληρώνονται σήμερα και προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κάτι.

Αναμένεται να ερευνηθούν άλλα δέκα μέτρα του μεταλλείου και στη συνέχεια οι Αρχές θα ολοκληρώσουν το έργο τους στο σημείο.

Έτσι από αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, οι έρευνες θα στραφούν στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για να βρεθεί το άψυχο κορμί της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose, η οποία είναι εξαφανισμένη εδώ και έναν χρόνο, όταν δηλαδή χάθηκε και η μητέρα της.

Η νέα έρευνα στο σημείο θα γίνει με δύτη, ο οποίος θα εξετάσει κάποια σημεία στον πυθμένα του φράγματος τα οποία δεν μπορούσε να προσεγγίσει η ρομποτική κάμερα.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες στην Κύπρο. AP Photo/Philippos Christou

Πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Ο 35χρονος φέρεται να είχε αδυναμία σε γυναίκες με καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Τους παρουσιαζόταν με το όνομα «Ορέστης», τις προσέγγιζε, τις έπειθε να τον ακολουθήσουν σπίτι του κι εκεί τις στραγγάλιζε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Στην ομολογία του ο ίδιος είπε ότι αυτό τον έκανε να νιώθει ωραία, γι΄αυτό και το επαναλάμβανε.

Στη συνέχεια έδενε τα χέρια και τα πόδια τους με σκοινί και τις πετούσε στο φρεάτιο του μεταλλείου. 

Αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες δίνουν οι Αρχές. AP Photo/Petros Karadjias
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top