Φρίκη από την ομολογία του «Ορέστη»: «Ένιωθα ωραία όταν τις έπνιγα»

Serial killer στην Κύπρο; - Ψάχνουν το πτώμα της 6χρονης

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της υπόθεσης

Ταινία τρόμου θυμίζει η απίστευτη υπόθεση που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα στην Κύπρο, με πρωταγωνιστή έναν 35χρονο λοχαγό, με το ψεύτικο προφίλ «Ορέστης».

Ο αξιωματικός του κυπριακού στρατού φέρεται να είναι serial killer, καθώς έχει ήδη ομολογήσει τον φόνο δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες.

Η ομολογία του σόκαρε ακόμα και τους ανακριτές της αστυνομίας, όταν αναφερόμενος στο πρώτο θύμα, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, τους είπε: 

Ένιωθα ωραία όταν την έπνιγα.

Η 38χρονη γυναίκα είχε δηλωθεί αγνοούμενη από τον περασμένο Μάιο, αλλά η σορός της εντοπίστηκε ένα χρόνο μετά στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, από διερχόμενους τουρίστες.

Εκτός από την 38χρονη, νεκρή είναι και η 6χρονη κόρη της, η σορός της οποίας δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Για τον φόνο της ο «Ορέστης» δεν έδωσε εξηγήσεις, αλλά μασούσε τα λόγια του, αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Κύπρος: Έψαχναν τη σορό της 6χρονης και βρήκαν πτώμα άλλης γυναίκας!

Κύπρος: Φόβοι και γι' άλλα πτώματα στο φρεάτιο - Serial killer o «Ορέστης»;

Αριστερά η Marry Rose και δεξιά η 6χρονη κορούλα της, η σορός της οποίας δεν έχει βρεθεί ακόμα

Την έπνιξε ενώ έκαναν σεξ

Μετά τη Marry Rose, ο 35χρονος λοχαγός είπε ότι αποφάσισε να το ξανακάνει, επειδή ένιωσε ωραία. Έτσι φέρεται να αναζήτησε το επόμενο θύμα του, την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Τις «ψάρευε» από τα social media

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 35χρονος ψάρευε τα υποψήφια θύματά του από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ανέφερε πως γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών.

Μάλιστα, αντί για τη δική του φωτογραφία προφίλ χρησιμοποιούσε αυτή ενός άλλου συνάδελφού του, ο οποίος ενώ συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου μαζί του, αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα 24ωρο.

Κύπρος: Σοροί γυναικών στο φρεάτιο- 35χρονος: Συνευρεθήκαμε και την έπνιξα

Η Arian Palanas Lozano, το δεύτερο θύμα του φερόμενου ως serial killer

Φόβοι και για άλλα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες ,οι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης».

Ο δράστης φέρεται να επέλεγε γυναίκες που βρισκόντουσαν στη Κύπρο για εργασία ή ως πρόσφυγες. Οι Αρχές δεν έχουν εγκαταλείψει λεπτό τις έρευνες, «χτενίζοντας» το φαράγγι του Μιτσερού, με την υποψία ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα του 35χρονου λοχαγού.

Η έρευνα στο φρεάτιο είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς αυτό είναι γεμάτο με νερό βάθους 100 μέτρων και ο όγκος του υπολογίζεται στο 1 εκ κυβικά μέτρα. Παράλληλα, στον πυθμένα του φρεατίου υπάρχουν πολλές υπόγειες σήραγγες, οι οποίες επίσης είναι γεμάτες νερό. 

Η δουλειά των Αρχών είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς το ενδεχόμενο κατάρρευσης των γαλαριών του μεταλλείου θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα στις ελπίδες για ανεύρεση στοιχείων. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε όπως η έρευνα γίνει με τεχνικά μέσα (κάμερες).

To προφίλ του 35χρονου στα social media. Φέρεται να ανέβαζε φωτογραφίες από τα σημεία όπου πετούσε τις σορούς των γυναικών

Το χρονικό της φρίκης

Όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή. Δυο επισκέπτες στην περιοχή από Γερμανία και ΗΠΑ εντόπισαν κάτι που έμοιαζε με ανθρώπινο πτώμα. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Μετά από μια πολύωρη επιχείρηση ανέσυραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Δυο μέρες μετά, ταυτοποιήθηκε η άτυχη Mary Rose. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «reporter», ο Κύπριος λοχαγός είχε επικοινωνήσει και με μία φίλη της Μarry Rose,  στην οποία ανέφερε ότι θέλει να την ενημερώσει για στοιχεία που αφορούν την 38χρονη, αλλά θα έπρεπε να συναντηθούν μόνοι τους χωρίς την παρουσία άλλου ατόμου σε κλειστό χώρο. Η γυναίκα φοβήθηκε και η συνάντηση – ευτυχώς – δεν έγινε ποτέ.

Μάλιστα, ο 35χρονος φέρεται πριν λίγο καιρό να είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα άλλης νεαρής από τις Φιλιππίνες που έχει εξαφανιστεί ισχυριζόμενος πως γνωρίζει ότι την κόρη της «την έφαγαν οι αρχές του κράτους». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top