Κύπρος: Σοροί γυναικών στο φρεάτιο- 35χρονος: Συνευρεθήκαμε και την έπνιξα

Ομολόγησε-Φωτογράφιζε τα μέρη, στα οποία έκανε τις δολοφονίες

Άνευ προηγούμενου είναι το έγκλημα που αποκαλύπτεται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο. Ένα φρεάτιο σε ένα εγκαταλελειμμένο μεταλλείο, περίπου 20 λεπτά έξω από τη Λευκωσία που κρύβει μέσα του πτώματα  γυναικών. Είναι γυμνές και τυλιγμένες με σκοινί. Ύποπτος ένας 35χρονος, ο οποίος σήμερα εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου. Οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν για τον τρόπο που σκότωσε το δεύτερο θύμα, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες ήταν ανατριχιαστικές, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι παραδέχτηκε και τις δολοφονίες της Marry Rose και της 6χρονης κόρης της.

Κύπρος: Φόβοι και γι' άλλα πτώματα στο φρεάτιο - Serial killer o «Ορέστης»;

«Τη στιγμή της ερωτικής συνεύρεσης την έπνιξα» είπε όταν εντοπίστηκε και το δεύτερο πτώμα

Όταν εντοπίστηκε το δεύτερο πτώμα ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς προέβη σε δεύτερη θεληματική κατάθεση, στην οποία παραδέχτηκε ότι γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα, την Arian, μέσω μιας ιστοσελίδας γνωριμιών γύρω στα τέλη Ιουλίου. Την πήγε στο σπίτι του, συνευρέθηκαν ερωτικά και κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης την έπνιξε, την έδεσε με πλαστικά καλώδια και τη μετέφερε στο Μιτσερό όπου και την πέταξε στο φρεάτιο.

Η 28χρονη Arian Palanas Lozano  από τις Φιλιππίνες είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του ’18, στην Αγλαντζιά.

Εντωμεταξύ υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο. 

Πώς πέταξε το πτώμα της 6χρονης Sierra

Πριν από το δικαστήριο, οι Αρχές μετάφεραν ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της μικρής Sierra, της κόρης της Mary Rose. 

Aνατριχιαστική φέρεται να ήταν η περιγραφή του όσον αφορά και στο πώς απαλλάχτηκε από τη σορό της 6χρονης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου του STAR

Ο 35χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν κι έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Ο 35χρονος είναι πατέρας δύο ανηλίκων

Ο 35χρονος είναι κάτοικος χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας υπηρετεί σε στρατόπεδο της περιοχής, έχοντας τον βαθμό του ίλαρχου, στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών. Το διαζύγιό του το κρατούσε  «επτασφράγιστο» μυστικό, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive.

Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο πήγε στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. 

Η είδηση της σύλληψής του 35χρονου προκάλεσε σοκ σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει. Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Ο μυστηριώδης φωτογράφος «Ορέστης»

Με το ψευδώνυμο «Ορέστης» φαίνεται πως ψάρευε τα θύματά του στο διαδίκτυο. Παρουσιαζόταν ως φωτογράφος, και διατηρούσε ηλεκτρονικά σελίδες όπου παρουσίαζε τις δουλειές του σε διάφορους εξωτερικούς χώρους. Ερασιτεχνικά μάλιστα εργαζόταν και για τη φωτογραφική κάλυψη μυστηρίων βάπτισης και γάμων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει μέσα από τις φωτογραφήσεις του σε τοπία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί γυναικών. Στο ίδιο πορτφόλιο εμφανίζονται φωτογραφίες μάλιστα και από το φρεάτιο της φρίκης αλλά και από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου.

Ο «φωτογράφος Ορέστης» φέρεται να διατηρεί και συνεργασία με ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας όπου φιγουράρουν φωτογραφίες του από διάφορες τοποθεσίες. Πέραν αυτών των διασυνδέσεών του, ο «Ορέστης» είναι και βραβευμένος για μερικές φωτογραφίες του.

Σημειώνεται ότι στα εν λόγω προφίλ είναι καταχωρημένος με το πραγματικό του όνομα.

Οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν τη δράση του, αφού στην κατοχή τους έχουν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και φωτογραφικές μηχανές. Με τη βοήθεια και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ήδη έχει συμβάλει καταλυτικά στην μέχρι τώρα εξιχνίαση, θα προκύψουν νέες έρευνες και νέα ταύτιση δεδομένων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του.

πηγή: Sigmalive, philenews
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top