«Δεν ξέρεις για τι είμαι ικανός!»: Ο serial killer απειλούσε τη σύζυγό του

Είχε ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας

Διαζύγιο είχε ζητήσει από τον 35χρονο λοχαγό, τον φερόμενο ως serial killer της Κύπρου, τον Ιούνιο του 2018 η τότε σύζυγός του και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών του. Στο άκουσμα της λέξης, ο «Ορέστης» αγρίεψε, όπως κατήγγειλε η γυναίκα την επόμενη ημέρα του καυγά στην αστυνομία.  

«Του ζήτησα διαζύγιο, γιατί αντιμετωπίζαμε διάφορα προβλήματα. Τα αίματα άναψαν, ο 35χρονος άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του. Φοβήθηκα ότι θα με χτυπήσει. Με απείλησε. Μου είπε χαρακτηριστικά: "Μην τολμήσεις να πάρεις διαζύγιο , δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω"» ισχυρίζεται η πρώην σύζυγός του.  

Θρίλερ με τα θύματα του «Ορέστη» - Βρέθηκαν δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη

Μάλιστα στην καταγγελία που είχε κάνει κι αποκάλυψε ο Reporter της Κύπρου, δεν είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη παρά μόνο να του γίνει σύσταση. Ο λοχαγός υποσχέθηκε συμμόρφωση, λέγοντας στους αστυνομικούς πως προσπαθούσε να τη συνετίσει αφού δεν ήθελε να χωρίσουν.  

Πώς μετέφερε τα θύματά του

Τρεις διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποίησε για να εξαφανίσει από προσώπου γης τα τέσσερα από τα επτά θύματά του. Στις δέκα σελίδες της ομολογίας του αποτυπώνεται όλη η φρίκη. Όλα του τα εγκλήματα ήταν προμελετημένα. 

Τη Μαίρη Ρόουζ και την Αριάν τις στραγγάλισε. Τις έδεσε χειροπόδαρα με μαύρο καλώδιο, τις τύλιξε γυμνές σε σεντόνι και τις πέταξε στο φρεάτιο του Μιτσερού. Τη γυναίκα από το Νεπάλ την πέταξε γυμνή σε λάκκο στο πεδίο βολής της Ορούντας. 

Η γυναίκα, που βρέθηκε νεκρή στη μία από τις τρεις ταξιδιωτικές βαλίτσες ήταν ντυμένη. Ήταν σε εμβρυακή στάση ενώ μέσα είχε τοποθετήσει τσιμεντόλιθους, για να μην βγει ποτέ στην επιφάνεια της Κόκκινης Λίμνης. 

Και φόνος στα κατεχόμενα από τον serial killer της Κύπρου;

Άκαρπες οι έρευνες στις λίμνες του θανάτου

Από νωρίς το πρωί οι δύτες έκαναν παράλληλες έρευνες τόσο στη λίμνη Ξυλιάτου, εκεί όπου φέρεται να πέταξε την 6χρονη Σιέρα από τις Φιλιππίνες, όσο και στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό και την ανάσυρση δύο ακόμη βαλιτσών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Στο νησί έφθασε κλιμάκιο της Scotland Yard, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες. Οι εμπειρογνώμονες θα μελετήσουν το υλικό της ανάκρισης και τα χαρακτηριστικά της δράσης του «Ορέστη».

Στο μικροσκόπιο θα μπουν η επιλογή των θυμάτων, ο τρόπος προσέγγισής τους, τα κίνητρα των φόνων και ο τρόπος που διαχειριζόταν την κατάσταση ο 35χρονος Ίλαρχος, πριν και μετά τη σύλληψή του.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top