Serial killer: «Βαρέθηκα… θέλω να πάω φυλακή, φέρτε μου χαρτί να υπογράψω»

Σε δέκα κόλλες χαρτί ομολόγησε τα ανατριχιαστικά του εγκλήματα

Όταν πλέον δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και συνειδητοποίησε ότι ο κλοιός γύρω του ήταν έτοιμος να τον πνίξει, ο 35χρονος serial killer της Κύπρου αναγκάστηκε να ομολογήσει και τις επτά δολοφονίες των άτυχων γυναικών που αγνοούνταν εδώ και χρόνια. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, μετά την ομολογία του δεύτερου φόνου της Arian Palanas Lozano, ο λοχαγός της κυπριακής φρουράς άλλαξε στάση και αποφάσισε να μιλήσει για όσα εκείνος επέλεξε.

Ειδικοί της Scotland Yard θα «ξεκλειδώσουν» το μυαλό του serial killer

Όταν επέστρεψε στα κρατητήρια μετά το δικαστήριο είπε στους ανακριτές του:

«Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα». 

«Δεν ξέρεις για τι είμαι ικανός!»: Ο serial killer απειλούσε τη σύζυγό του

Έτσι κι έγινε… Σε δέκα κόλλες χαρτί παραδέχθηκε έξι δολοφονίες κι έναν θάνατο, αυτόν την εξάχρονης Sierra, την οποία, όπως ισχυρίζεται, δεν την σκότωσε, αλλά την βρήκε νεκρή και την πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου. 

Θρίλερ με τα θύματα του «Ορέστη» - Βρέθηκαν δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη

Αναζητούν τα κίνητρα οι αρχές με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων της Scotland Yard

Από την Τρίτη βρίσκονται στην Κύπρο εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, οι οποίοι προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» το μυαλό και τον ψυχισμό του 35χρονου serial killer. 

Και τρίτο θύμα του «Ορέστη»; Ο 35χρονος συνελήφθη για μία ακόμα δολοφονία

Οι Βρετανοί ειδικοί, μέσα από την εμπειρία τους από παρόμοιες υποθέσεις θα επιχειρήσουν να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά του Κύπριου λοχαγού, αλλά και τη στάση που κράτησε μέχρι τώρα. 

Υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και θα μελετήσουν βήμα βήμα τις κινήσεις του, ώστε να εντοπιστούν αντιφάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι ανακριτές, ώστε να τον αναγκάσουν να μιλήσει και για πράγματα που ενδεχομένως δεν έχει αποκαλύψει ακόμα. 

Αυτό που αναζητούν οι αρχές είναι αν ο «Ορέστης» έχει αποκαλύψει όλες τις δολοφονίες που έχει διαπράξει ή αν υπάρχουν κι άλλα θύματα πριν από το 2016, οπότε και δολοφονήθηκε η 36χρονη Livia και η 8χρονη κόρη της. Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι διέπραξε μόνο τα εγκλήματα που ομολόγησε, παρά το ότι ο ίδιος διαβεβαίωσε τους ανακριτές ότι εμπλέκεται μόνο σε αυτά.

Άγνωστα τα κίνητρα του «Ορέστη»

Ο 35χρονος, όταν η Arian Palanas Lozano βρέθηκε γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα, αρνήθηκε αρχικά ότι είχε σχέση με τη δολοφονία της, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του και ομολόγησε ότι την στραγγάλισε την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης κι ένιωσε ωραία. 

Η ομολογία αυτή δημιούργησε την εντύπωση ότι το κίνητρο ήταν σεξουαλικό, αλλά η ανεύρεση του πτώματος σε βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, πριν από τρεις μέρες δημιουργεί άλλη εικόνα. Η γυναίκα στη βαλίτσα φορούσε ρούχα, δεν ήταν δεμένη και δεν παρουσίαζε στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους με αυτές που είχε χρησιμοποιήσει με την 38χρονη Marry Rose Tiburcio και την 28χρονη Arian Palanas Lozano. Το κοινό στοιχείο ήταν ότι σε δύο περιπτώσεις νεκρά ήταν και τα παιδιά των γυναικών, τα πτώματα των οποίων ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.

Επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ύπαρξη ερωτικής σχέσης των θυμάτων με τον 35χρονο, πλην της περίπτωσης της Marry Rose, για την οποία, φίλη της είχε αναφέρει ότι διατηρούσε σχέση με τον καθ’ ομολογία δράστη.

Δεν έχει ανασυρθεί η δεύτερη βαλίτσα

Ούτε χθες κατάφεραν οι δύτες να ανασύρουν από τον πυθμένα της Κόκκινης Λίμνης τη δεύτερη βαλίτσα που έχει εντοπιστεί και στην οποία εκτιμάται ότι βρίσκεται ένα ακόμα πτώμα. 

Η ορατότητα εντός της λίμνης ήταν μηδενική και δεν επέτρεψε την ανάσυρση της βαλίτσας, αφού η επιχείρηση πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή για να μην αλλοιωθούν στοιχεία που θα δυσκολέψουν την έρευνα. 

Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα, ενώ χωρίς αποτέλεσμα είναι και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί, όπου το Σάββατο θα επιχειρήσει συσκευή sonar που θα χτενίσει τον πυθμένα για τον εντοπισμό οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες της αστυνομίας. 

Στην Κόκκινη Λίμνη αναζητούνται οι σοροί μιας γυναίκας και ενός 8χρονου παιδιού και στη λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Sierra. Ο εκπρόσωπος τύπου της κυπριακής αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα τερματισμού των ερευνών στις δύο λίμνες, αλλά κάθε στιγμή εξετάζονται τα δεδομένα και αποφασίζονται οι κινήσεις που ενδείκνυνται. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top