Το «Σπίτι της Φρίκης»: Ισόβια στους γονείς που βασάνιζαν τα 13 παιδιά τους

Τους ζήτησαν «συγγνώμη» με δάκρυα στα μάτια

τερπιν

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα από δικαστήριο της Καλιφόρνιας οι γονείς του «Σπιτιού της φρίκης» οι οποίοι υπέβαλαν σε βασανιστήρια τα 13 παιδιά τους επί χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Τέρπιν, 57 ετών και η σύζυγός του Λουίζ, 50 ετών, δήλωσαν ένοχοι τον Φεβρουάριο για 14 κατηγορίες. Μεταξύ άλλων παραδέχτηκαν ότι βασάνιζαν ή κρατούσαν έγκλειστα δια της βίας τα παιδιά τους. 

Με βάση την απόφαση, θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης μετά την παρέλευση 25ετίας.

«Οι γονείς μου μού έκλεψαν τη ζωή, αλλά την ανέκτησα. Ήταν δύσκολο, αλλά με έκανε πιο δυνατή», είπε μία από τις κόρες του ζευγαριού πριν ανακοινωθεί η ποινή. 

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που περάσαμε μεγαλώνοντας. Μερικές φορές έχω ακόμη εφιάλτες, για παράδειγμα βλέπω τις αδελφές μου αλυσοδεμένες. Αλλά όλα ανήκουν στο παρελθόν, αγαπώ τους γονείς μου και τους συγχωρώ», είπε ένας από τους αδελφούς της κοπέλας.

Με δάκρυα στα μάτια, οι γονείς ζήτησαν συγγνώμη από τα παιδιά τους, διαβεβαιώνοντας ότι είχαν «καλές προθέσεις». «Δεν σκόπευα να τους κάνω κακό», επέμεινε ο Ντέιβιντ Τέρπιν, ενώ η σύζυγός του δήλωνε ότι λατρεύει και τα 13 παιδιά της, ηλικίας σήμερα από 3 έως 30 ετών.

To χρονικό της φρίκης

Επί χρόνια, το ζευγάρι κρατούσε τα παιδιά αιχμάλωτα στο σπίτι, στην κωμόπολη Πέρις που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες. Τον Ιανουάριο του 2018 ένα από τα κορίτσια κατάφερε να το σκάσει, αφού προετοιμαζόταν επί δύο χρόνια, και ενημέρωσε τις αρχές.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο «σπίτι της φρίκης» βρήκαν κάποια από τα παιδιά αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους. Όλα, εκτός από το μικρότερο, ήταν πολύ βρόμικα και υποσιτισμένα.

Τα παιδιά δεν φοιτούσαν στο σχολείο, είχαν το δικαίωμα να κάνουν μπάνιο μία φορά τον χρόνο και έπρεπε να κοιμούνται επί 20 ώρες την ημέρα, με βάση το πρόγραμμα που είχαν καταρτίσει οι γονείς τους. Όταν δεν τα αλυσόδεναν, τα έκλειναν σε διαφορετικά δωμάτια και δεν τους επέτρεπαν να παίζουν. Ορισμένα σήμερα παρουσιάζουν διανοητικά προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες στις οποίες μεγάλωσαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top