Έφαγε μανιτάρια σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin και πέθανε

Νεκρή μία γυναίκα, αρρώστησαν ο γιος, ο άντρας της και ακόμα 11 άτομα

μανιταρια ισπανια εστιατοριο

Προσωρινό λουκέτο μπήκε σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Ισπανίας, το οποίο στο παρελθόν έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, μετά τον θάνατο μίας γυναίκας, η οποία έφαγε μανιτάρια και λίγες ώρες αργότερα πέθανε.

Η 46χρονη María Jesús Fernández Calvo είχε πάει το βράδυ του Σαββάτου στο εστιατόριο «RiFF» στη Βαλένθια, προκειμένου να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της μαζί με τον 10χρονο γιο της.

Γνωστό για την καινοτόμα κουζίνα του και τα ιδιαίτερα φαγητά του, το εστιατόριο φάνταζε ως ιδανική επιλογή για τη βραδιά. Κανείς, όμως, δε φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε μετά.

Η άτυχη γυναίκα παρήγγειλε ένα πιάτο με ρύζι και μανιτάρια. Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Κυριακής, η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, εξαντλημένη από τον εμετό, τη διάρροια και τους σπασμούς.

Εκτός από τη 46χρονη που πέθανε, αρρώστησαν άλλα 11 άτομα που έφαγαν την ίδια βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο, συμπεριλαμβανομένων του συζύγου και του 10χρονου γιου της γυναίκας. 

Την ακριβή αιτία θανάτου της θα τη δείξει η νεκροψία-νεκροτομή. Τα τοπικά media, αναφέρουν πως οι προκαταρκτικές έρευνες στο RiFF δε βρήκαν κάτι ασυνήθιστο.

Οι Αρχές έκαναν συλλογή δειγμάτων από το εστιατόριο και τα έστειλαν στο Εθνικό Τοξικολογικό Ινστιτούτο για ανάλυση. 

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει σχετικά με το συμβάν 17 πελάτες του καταστήματος, εκ των οποίων οι 14 ανέφεραν κάποιου είδους ελαφρά συμπτώματα, όπως εμετό. Οι αρχές αποδίδουν μερικώς τον θάνατο της 46χρονης στα μανιτάρια Μορχέλα που περιείχε το πιάτο και περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να καταλήξουν στην αιτία θανάτου. 

Το συγκεκριμένο μανιτάρι, που είναι πανάκριβο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, πρέπει να μαγειρεύεται πολύ καλά πριν καταναλωθεί, γιατί περιέχει τοξίνες.

Το εστιατόριο RiFF θα παραμείνει κλειστό για όσο καιρό συνεχίζονται οι έρευνες, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης και σεφ Bernd H. Knoller. «Άσχετα με την αιτία όλου αυτού, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι έγινε, ελπίζοντας πως θα ξεκαθαρίσουν σύντομα τα πράγματα», είπε ο ίδιος, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμία υγειονομική παράβαση.

Ο Knoller άνοιξε το εστιατόριο το 2001 και βραβεύτηκε με αστέρι Michelin το 2009. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top