«Φτερά» έκαναν δεκάδες εκατομμύρια από την Easy Jet μέσα σε 36 ώρες

Πόσο της στοίχισε η «επέλαση» των drones στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

drones easy jet

Ήταν στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, στην «καρδιά» των Χριστουγέννων, όταν drones έκαναν «έφοδο» στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν εκατοντάδες πτήσεις και να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες επιβάτες.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, η εταιρία «EasyJet» μετά τις «πληγές» της, καθώς χάθηκαν 15 εκατομμύρια στερλίνες μέσα σε μόλις 36 ώρες.

Eλεύθερο το ζευγάρι που συνελήφθη για τα drones στο Gatwicκ

Drones έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ – Χάος στις πτήσεις

Η βρετανική αεροπορική εταιρία, που είναι η μεγαλύτερη στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι η αναστάτωση από τα drones εν μέσω Χριστουγέννων, είχε ως αποτέλεσμα απώλεια εσόδων περίπου πέντε εκατομμυρίων στερλίνων, ενώ στοίχισε στην εταιρία δέκα εκατομμύρια στερλίνες σε βοήθεια προς τους πελάτες της.

Το Γκάτγουικ αναγκάστηκε τον Δεκέμβριο να κλείσει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης όταν πέταξαν drones κοντά στον χώρο του στο νότιο Λονδίνου στο πιο σοβαρό περιστατικό που έχουν προκαλέσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλο αεροδρόμιο.

Περίπου 1.000 πτήσεις ματαιώθηκαν ή εκτράπηκαν και 140.000 επιβάτες επηρεάστηκαν στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η αναστάτωση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top