Eλεύθερο το ζευγάρι που συνελήφθη για τα drones στο Gatwicκ

Aμοιβή 50.000 λιρών δίνουν οι Αρχές για να βρεθεί ο ένοχος

drones

False alarm ήταν τελικά η σύλληψη ενός ζευγαριού για τα drones που αποτέλεσαν τον χριστουγεννιάτικο εφιάλτη του Gatwick.

Μία ημέρα αφότου βρέθηκαν στα χέρια των Αρχών, ο 47χρονος και η 54χρονη αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Το ζευγάρι είχε συλληφθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής και θεωρούταν ύποπτο για το περιστατικό με τα drones που πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο από την Τετάρτη ως την Παρασκευή υποχρεώνοντας σε ματαίωση ή εκτροπή περίπου 1.000 πτήσεις και επηρεάζοντας 140.000 επιβάτες.

Ποιοι κρύβονταν πίσω από τα drones που έφεραν το χάος στο Gatwick

Άνοιξε το Gatwick αλλά δε σταμάτησε η ταλαιπωρία των επιβατών

«Και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν συνεργαστεί απολύτως με τις έρευνές μας και είμαι ικανοποιημένος που δεν είναι πλέον ύπτοπτοι για το περιστατικό με τα drones στο Gatwick», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέισον Τίνγκλεϊ.

Αυτό σημαίνει πως αυτός ή αυτοί που τις προηγούμενες ημέρες έκλεισαν το Gatwick προκαλώντας το απόλυτο χάος, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Drones έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ – Χάος στις πτήσεις

Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές δίνουν αμοιβή 50.000 λιρών (50.595 ευρώ) σε όποιον βοηθήσει προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί ενεργά την υπόθεση για να εντοπίσει εκείνους που ευθύνονται για την μεγαλύτερη παρενόχληση από μη επανδρωμένα εναέρια μέσα που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε μεγάλο αεροδρόμιο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top