Άνοιξε το Gatwick αλλά δε σταμάτησε η ταλαιπωρία των επιβατών

Μετ’ εμποδίων η λειτουργία του αεροδρομίου

Άρχισε να επαναλειτουργεί την Παρασκευή το πρωί το αεροδρόμιο του Gatwick στο Λονδίνο, το οποίο είχε κλείσει την Πέμπτη μετά από παράνομες πτήσεις drones πάνω από τους αεροδιαδρόμους, όμως και πάλι οι επιβάτες δε γλίτωσαν την ταλαιπωρία, αφού πραγματοποιείται περιορισμένος αριθμός πτήσεων. 

Χιλιάδες ταξιδιώτες ξέμειναν στο Gatwick μετά από το κλείσιμο του αεροδρομίου - φωτογραφία: AP Images

Το αεροδρόμιο έμεινε κλειστό για περισσότερες από 24 ώρες, εξαιτίας των πτήσεων των drones πάνω από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης. 

Drones έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ – Χάος στις πτήσεις

Από την ταλαιπωρία, επηρεάστηκαν τουλάχιστον 110.000 επιβάτες, καθώς οι πτήσεις με προορισμό το Γκάτγουικ, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προς τα αεροδρόμια άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ όσοι περίμεναν να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Το αεροδρόμιο άνοιξε την Παρασκευή, αλλά μόνο για να πραγματοποιηθούν περιορισμένες πτήσεις  - φωτογραφία: AP Images

Η ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου έγινε μέσω Twitter, με την διεύθυνση του Gatwick να γνωστοποιεί ότι το αεροδρόμιο άνοιξε μεν αλλά για να γίνουν… λίγες πτήσεις, αφού η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. 

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους επιβάτες του Gatwick - φωτογραφία: AP Images

Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες πριν πάνε στο αεροδρόμιο, καθώς θα υπάρξουν πολλές καθυστερήσεις, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top