Drones έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ – Χάος στις πτήσεις

Ψάχνουν τον «πιλότο» που έφερε την «καταστροφή» μέσα στις γιορτές

Drones έφεραν… το χάος στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγκουικ, το οποίο έκλεισε χθες τον βράδυ τον μοναδικό του αεροδιάδρομο, αναστέλλοντας εκατοντάδες πτήσεις.

Από την ταλαιπωρία, επηρεάστηκαν τουλάχιστον 110.000 επιβάτες, καθώς οι πτήσεις με προορισμό το Γκάτγουικ, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προς τα αεροδρόμια άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ όσοι περίμεναν να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει ξανά το αεροδρόμιο, καθώς η αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει τους χειριστές τους.

«Μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και να διεξάγουμε έρευνα», ανέφερε με ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο, το οποίο είναι το δεύτερο σημαντικότερο της Βρετανίας μετά το Χίθροου και βρίσκεται νότια του Λονδίνου.

Οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν «συγγνώμη» από τον κόσμο, τονίζοντας πως «προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών μας».

Παρόλο που οι πτήσεις διεξάγονται πλέον κανονικά, οι καθυστερήσεις παραμένουν, με τις αεροπορικές εταιρίες να δίνουν μάχη προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά στο πρόγραμμα των πτήσεων.Για το περιστατικό, έχει ξεκινήσει έρευνα και η αστυνομία του Σάσεξ.

Το Γκάτγουικ είναι το όγδοο αεροδρόμιο της Ευρώπης όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων και εξυπηρετεί περισσότερους από 228 προορισμούς σε74 χώρες, ενώ κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 45 εκατομμύρια επιβάτες.Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top