Ποιοι κρύβονταν πίσω από τα drones που έφεραν το χάος στο Gatwick

Αποτέλεσαν τον εφιάλτη των Χριστουγέννων για 140.000 επιβάτες

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία του Σάσεξ, για το περιστατικό με τα drones που προκάλεσε χάος τις προηγούμενες ημέρες στο Gatwick.

Πρόκειται για έναν 47χρονο άνδρα και μία 54χρονη γυναίκα που για τρεις ημέρες έγιναν... χριστουγεννιάτικος εφιάλτης για 140.000 επιβάτες.

Εξαιτίας τους. το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας έκλεισε για περισσότερες από 36 ώρες, οδηγώντας στη ματαίωση ή την εκτροπή περίπου 1.000 πτήσεων.

Σίριαλ οι πτήσεις στο Gatwick: Άνοιξε και πάλι μετά το σύντομο λουκέτο

Άνοιξε το Gatwick αλλά δε σταμάτησε η ταλαιπωρία των επιβατών

Σαν να μην έφτανε αυτό, το απόγευμα της Παρασκευής το αεροδρόμιο έβαλε λουκέτο και πάλι αλλά για λίγο, μετά από αναφορές για ύποπτο drone. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και συνελήφθησαν στην περιοχή του Gatwick. Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους μετά την αποκάλυψη αυτόπτη μάρτυρα, ενώ ζητούν από τον κόσμο οποιαδήποτε πληροφορία έχει να την αναφέρει, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης κι άλλων δραστών.

Για το περιστατικό δεν έχει αναλάβει την ευθύνη καμία οργάνωση.

Οι σαμποτέρ συνελήφθησαν αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Παρά τη σύλληψη του 47χρονου και της 54χρονης, η αποκατάσταση της ομαλότητας θα πάρει λίγο χρόνο ακόμα. Εκπρόσωπος του Gatwick, ενημέρωσε τους επιβάτες ότι θα πρέπει και σήμερα Σάββατο να περιμένουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις καθώς όπως είπε «προσπαθούμε ακόμα να ανακτήσουμε τις λειτουργίες μας μετά από τρεις ημέρες χάους», συμβουλεύοντάς τους να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρίες πριν πάνε στο αεροδρόμιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top