Σίριαλ οι πτήσεις στο Gatwick: Άνοιξε και πάλι μετά το σύντομο λουκέτο

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Δεν πέρασαν καλά καλά λίγες ώρες από τη στιγμή που η ομαλότητα επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Gatwicκ και οι αρχές αποφάσισαν να το ξανακλείσουν το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην αναμονή χιλιάδες επιβάτες. Φωτογραφία: Tim Ireland/Associated Press

Αιτία, οι αναφορές για ένα ακόμα drone, το οποίο εντοπίστηκε να πετά πάνω από το αεροδρόμιο. Ευτυχώς όμως ο εφιάλτης δεν κράτησε για πολύ, καθώς μετά από ενδελεχή έλεγχο, οι Αρχές του αεροδρομίου αποφάσισαν να το ανοίξουν και πάλι.

«Καθώς πραγματοποιούσαμε ελέγχους, οι απογειώσεις και προσγειώσεις ανεστάλησαν. Επρόκειτο για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητά μας. Τα στρατιωτικά μέτρα, που έχουμε εφαρμόσει στο αεροδρόμιο, μας παρείχαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ότι είναι ασφαλές να ανοίξουμε και πάλι τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης», ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου.

Kάποιοι βολεύτηκαν όπου και όπως μπορούσαν. Φωτογραφία: Kirsty Wigglesworth/Αssociated Press

Άνοιξε το Gatwick αλλά δε σταμάτησε η ταλαιπωρία των επιβατών

Το αεροδρόμιο είχε κλείσει ξανά την Τετάρτη για περίπου 36 ώρες, εξαιτίας της «επέλασης» drones πάνω από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης. 

H βαλίτσα σε ρόλο καρέκλας τις ώρες της ατέλειωτης αναμονής. Φωτογραφία: Tim Ireland/Associated Press

Από την ταλαιπωρία, επηρεάστηκαν τουλάχιστον 110.000 επιβάτες, καθώς οι πτήσεις με προορισμό το Γκάτγουικ, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προς τα αεροδρόμια άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ όσοι περίμεναν να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top