Γέμισαν οι παραλίες της Ολλανδίας με τηλεοράσεις και έπιπλα

Τα ξέβρασε η θάλασσα

Δεκάδες κοντέινερ που περιείχαν τηλεοράσεις, παιχνίδια, ρούχα, έπιπλα και άλλα αντικείμενα ξέβρασε η θάλασσα στις παραλίες τουλάχιστον πέντε νησιών της Ολλανδίας στη Βόρεια Θάλασσα. 

Σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές περίπου 270 εμπορευματοκιβώτια έπεσαν στη θάλασσα από το φορτηγό πλοίο MSC Zoe λόγω της κακοκαιρίας και έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τουλάχιστον τρία από αυτά περιέχουν επικίνδυνα χημικά. 

Τα εμπορευματοκιβώτια έπεσαν κοντά στο γερμανικό νησί Μπρόκουμ, τα ισχυρά όμως ρεύματα τα παρέσυραν προς τα νοτιοδυτικά. 

Ολλανδοί στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να καθαρίσουν τις ακτές, ενώ η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών προειδοποιεί τους εθελοντές και τους κατοίκους να μην αγγίζουν τα εμπορευματοκιβώτια. 

Παρόλα αυτά , κυνηγοί θησαυρών έσπευσαν στις παραλίες για να αρπάξουν αντικείμενα από το φορτίο, όπως παπούτσια, κούκλες, σεντόνια, ακόμα και τηλεοράσεις. 

Το MSC Zoe είναι καταχωρημένο στο νηολόγιο του Παναμά και περιγράφεται ως το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ικανό να μεταφέρει έως και 19.000 εμπορευματοκιβώτια. 

Το πλοίο βρέθηκε εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής καθώς η καταιγίδα Zeetje σφυροκοπούσε τη βόρεια Γερμανία με ισχυρότατους ανέμους το βράδυ της Τρίτης. 

Τότε ήταν που κύματα ύψους έως και 10 μέτρων κλυδώνισαν το πλοίο με αποτέλεσμα να χάσει μέρος του φορτίου του ενώ διέπλεε τη θάλασσα Βάντεν προερχόμενο από το λιμάνι της Αμβέρσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top