Νέα τουρκική πρόκληση: Δικά μας τα νησιά του Βορείου Αιγαίου!

Επίδειξη ισχύος με την εκτόξευση του εθνικού τους πυραύλου

Εκτός ελέγχου έχουν βγει οι Τούρκοι, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ελληνικά εδάφη ως τουρκικά.

Τελευταίο παράδειγμα είναι οι προκλητικές δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα  του συμβουλίου ασφαλείας της γείτονος, Ουμίτ Γιαλίμ, που ισχυρίζεται ότι η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου είναι τουρκική.

Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη ισχύος με εικόνες από την εκτόξευση του εθνικού τους πυραύλου «Μπόρα», με βεληνεκές που ξεπερνά τα 280 χιλιόμετρα.

Ομοβροντία δημοσιευμάτων για τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Ομοβροντία δημοσιευμάτων προκάλεσαν στον τουρκικό τύπο οι δηλώσεις του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, που είπε πως «εάν ανεβούν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

«Θρασύτατη απειλή από τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ» γράφει η ιστοσελίδα Χαμπερλέρ, ενώ για προκλητική δήλωση κάνει λόγο το «Α Χαμπέρ».

Απαντώντας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ εμφανίζεται ανυποχώρητος σε Αιγαίο και Μεσόγειο κάνοντας όνειρα για «γαλάζια πατρίδα». 

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη "γαλάζια πατρίδα μας". Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top