Τσαβούσογλου: «Να ξυπνήσουν όσοι ονειρεύονται μηδέν στρατό στην Κύπρο»

«Τέτοιο πράγμα δε θα συμβεί ποτέ» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών

τσαβουσογλου

 «Υπενθυμίζω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας είναι και η Κύπρος, προσθέτοντας ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ε/κ πλευρά δεν προσέγγισε τις ειλικρινείς προσπάθειες της Τουρκίας.

Πλέον δεν τίθεται θέμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόνο για να γίνεται λόγος. Θα ορίσουμε τί, γιατί, σε ποιες παραμέτρους, σε ποιο πλαίσιο θα συζητήσουμε.Υπενθυμίζω ξανά σε εκείνους που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, να το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ. 

Για τους υδρογονάνθρακες ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή. Ανέφερε ότι «θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στα πεδία που έχει προσκαλέσει η ‘τδβκ’ και στην ΑΟΖ που παλαιότερα είχε καταγραφεί στον ΟΗΕ». «Πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τις πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας», ανέφερε.

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη
 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top