Οι πιο εντυπωσιακές τιάρες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Πού και σε ποιες περιστάσεις επέλεξαν να τις φορέσουν

Εν όψει της αυριανής στέψης του Καρόλου, κατά την οποία ο 74χρονος βασιλιάς θα φορέσει το στέμμα για στεφθεί και επίσημα, πλέον βασιλιάς -κάτι για το οποίο προοριζόταν μια ολόκληρη, κυριολεκτικά, ζωή-, αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για ένα γεγονός που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 100 εκατ. λίρες!

 Αυτό είναι το στέμμα με τα διαμάντια που θα φορέσει στη στέψη η Καμίλα

Η τελετή στέψης θα γίνει με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ατόφιο χρυσό, κοσμείται με 444 πολύτιμους λίθους (ρουμπίνια, αμέθυστοι, ζαφείρια και άλλοι πολύτιμοι λίθοι), ενώ είναι, επίσης, εφοδιασμένο με ένα μοβ βελούδινο καπέλο και ζώνη ερμίνας.

Το στέμμα του του Αγίου Εδουάρδου  με το οποίο θα γίνει και επίσημα βασιλιάς ο Κάρολος στην αυριανή τελετή στέψης / Φωτογραφία AP

Αμύθητης αξίας οι τιάρες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Γενικότερα, οι τιάρες και τα στέμματα της βασιλικής οικογένειας ήταν πάντοτε άκρως εντυπωσιακά, ενώ φημίζεται ότι οι Βρετανοί έχουν την ακριβότερη συλλογή σε τιάρες, που αξίζουν περίπου 17 εκατ. λίρες!

Ας κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και ας δούμε χαρακτηριστικές τιάρες της βρετανικής βασιλικής οπικογένειας, που φόρεσαν σε ιδιαίτερες περιστάσεις:

Spencer Tiara Νταϊάνα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, στο πλαίσιο μιας δεξίωσης που έδωσε ο Πρόεδρος της Δυτικής Γερμανίας Richard von Weizsacker προς τιμήν των καλεσμένων του στο Godesberg Redoute στη Βόννη. Ο τότε Πρίγκιπας Κάρολος και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα πραγματοποιούσαν επίσημη κρατική επίσκεψη στη Γερμανία. Στην εν λόγω φωτογραφία φορά μια από τις πιο αγαπημένες της τιάρες, την Spencer Tiara.

Τη συγκεκριμένη τιάρα, άλλωστε, επέλεξε να φορέσει και την ημέρα του γάμου της.

Κάρολος: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την τελετή της στέψης του βασιλιά

Νταϊάνα

Νταϊάνα

Η Νταϊάνα την φορούσε συχνά και πρόκειται για μια τιάρα που προήλθε από την οικογένειά της. Την εν λόγω τιάρα φόρεσαν επίσης και οι δύο αδελφές της την ημέρα του γάμου τους.

Άλλες εντυπωσιακές τιάρες είναι οι εξής:

Emerald Τιάρα

Η πριγκίπισσα Ευγενία επέλεξε να μην ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της και να φορέσει την ημέρα του γάμου της μια τιάρα από τον θησαυρό της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η εν λόγω τιάρα κατασκευάστηκε από τον Boucheron το 1921. Το τεράστιο σμαράγδι στο κέντρο είναι 93,70 καράτια. 

πριγκίπισσα Ευγενία

Στέψη Καρόλου: Οι λαμπεροί καλεσμένοι, το μενού και ο πρώην της Καμίλα

Η διαμαντένια Bandeau Τιάρα

Η Μέγκαν Μαρκλ φορούσε αυτή την τιάρα την ημέρα του γάμου της.

Μέγκαν Μαρκλ

Η τιάρα κατασκευάστηκε το 1932, αλλά η καρφίτσα που έχει στο κέντρο της χρονολογείται από το 1893. Η τιάρα φτιάχτηκε για τη Βασίλισσα Μαίρη.

Ireland Tiara

Αρχικά ήταν γαμήλιο δώρο για τη Βασίλισσα Μαίρη το 1893 (τότε ήταν πριγκίπισσα).

Ireland Tiara

Η τιάρα πήρε το όνομα αυτό, επειδή δόθηκε από την επιτροπή των Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας για τον γάμο της. Η Βασίλισσα Μαίρη το έδωσε στη συνέχεια σαν γαμήλιο δώρο στη Βασίλισσα Ελισάβετ το 1947. Η τιάρα αυτή είναι δημοφιλής, καθώς με αυτή εικονίζεται η Βασίλισσα στα γραμματόσημα και τα τραπεζογραμμάτια.

Το στέμμα του Γεώργιου Δ'

Το στέμμα αυτό φτιάχτηκε για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου Δ’, το 1821.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Στη συνέχεια το φόρεσε η Βασίλισσα Βικτώρια και η Βασίλισσα Μαίρη και έτσι έμεινε στην οικογένεια. Η Βασίλισσα Ελισάβετ το φόρεσε στη στέψη της και το φορούσε και στην Έναρξη των Εργασιών του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Η Halo Τιάρα 

H εν λόγω τιάρα κατασκευάστηκε από τον οίκο Cartier το 1936 και δόθηκε στη μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ από τον άντρα της πριν τον γάμο τους.

 Κέιτ Μίντλετον

Στη συνέχεια το χάρισαν στη Βασίλισσα Ελισάβετ II στα 18α γενέθλιά της. Την έχει φορέσει η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, καθώς και η Κέιτ Μίνλετον στον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.  Η τιάρα διαθέτει 739 μπριγιάν και 149 διαμάντια.

Βασιλιάς Κάρολος: «Γαλαζοαίματοι» και παγκόσμιοι ηγέτες στη στέψη του

 πριγκίπισσα Νταϊάνα

Αυτή η τιάρα είναι πολύ συνδεδεμένη την πριγκίπισσα Νταϊάνα.  Η τιάρα φτιάχτηκε για τη Βασίλισσα Μαίρη το 1900, προτού περάσει στα χέρια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τη χάρισε,, στη συνέχεια, σαν γαμήλιο δώρο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και έχουμε δει να την φορά και η Κέιτ Μίντλετον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top