Συγκλονιστική η αφήγηση των 12 μικρών ηρώων της Ταϊλάνδης

Συγκινητικές στιγμές στη συνέντευξη Τύπου μετά την έξοδο από το νοσοκομείο

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Ταϋλάνδη στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι μικροί αθλητές που ήταν επί δύο εβδομάδες εγκλωβισμένοι σε σπήλαιο. 

Καλά στην υγεία τους και ασφαλείς οι 12 μικροί ήρωες μίλησαν για την περιπέτειά τους.

"Ακούσαμε φωνές. Ο προπονητής  είπε σε όλους μας να κάνουμε ησυχία κι ότι ακούγονταν φωνές. Δεν ήμασταν σίγουροι ότι ήταν αλήθεια. Σταματήσαμε και ακούγαμε. Κι όμως ήταν αλήθεια. Έπαθα σοκ" δήλωσε ο διασωθείς Αντούλ Σαμόν. 

«Προσπαθούσα να μη σκέφτομαι το φαγητό, αλλιώς θα ένιωθα ακόμη πιο πεινασμένος»:  Ο Σανίν λάμπει. Στα 11 του έχει κερδίσει το σπουδαιότερο πρωτάθλημα. Είναι ζωντανός. Η ευτυχία του αντικατοπτρίζεται στο χαμόγελό του.

"Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς μου. Ξέρω ότι θα με φωνάξει η μαμά μου όταν πάω στο σπίτι" δήλωσε ένας άλλος διασωθείς, ο Πορντσάι Καμλουάγκ. 

Οι «αγριόχοιροι» έδειξαν ότι  επιστρέφουν. Δριμύτεροι και έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα της ζωής. Ελαφρώς αμήχανοι μπροστά στις κάμερες, αλλά με απύθμενη διάθεση για νέες περιπέτειες.

"Προσπάθησα να πάω κάτω από το νερό και να σκάψω για να δω εάν μπορώ να περάσω. Ένοιωθα ότι το έδαφος και τα πάντα σείονταν" αφηγήθηκε για την περιπέτειά τους ο βοηθός προπονητή Κιού Έικ. "Κάποιος φώναξε: Χαθήκαμε; Και είπα. Όχι. Όχι. Σίγουρα δεν έχουμε χαθεί».

Με την εμφάνιση της ομάδας τους και κρατώντας μπάλες ποδοσφαίρου περιγράφουν την περιπέτειά τους στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, λίγη ώρα μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Γονείς και συγγενείς ακούνε με συγκίνηση τους 12 μικρούς ήρωες και τον προπονητή τους. Οι αθλητές έχοντας πάρει πια τρία κιλά ο καθένας από την ημέρα που διασώθηκαν είναι έτοιμοι για τη μεγάλη επιστροφή στα γήπεδα.

 ΤΑΪΛΑΝΔΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΝΑΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΑΓΜΙΤΕΣ

Ξεδιψούσαν πίνοντας νερό από τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες.

Οι διασώστες πρώτα απεγκλωβίζουν τα παιδιά που μένουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές έτσι ώστε να ενημερωθούν οι οικογένειές τους. Ακολουθεί σταδιακά ολόκληρη η ομάδα και στο τέλος ο προπονητής τους.

"Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη όλο τον κόσμο" δήλωσε ο συγγενής ενός από τα παιδιά Κιού   ΒΙόλετ 

Η ποδοσφαιρική ομάδα μπαίνει στο σπήλαιο στις 23 Ιουνίου και από τότε χάνονται τα ίχνη της. Όλοι νομίζουν ότι τα παιδιά είναι νεκρά. Οι διασώστες τα εντοπίζουν 10 ημέρες αργότερα. Τότε ξεκινά ο μεγάλος αγώνας μέχρι τελικά να ξαναβγουν στην επιφάνεια και να ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top