Ταϊλάνδη: Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν τα αγόρια που διασώθηκαν από σπήλαιο

Bγαίνουν από το νοσοκομείο και θα μιλήσουν για την περιπέτειά τους

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν αύριο τα 12 αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους που διασώθηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Μετά την τιτάνια προσπάθεια απεγκλωβισμού τους που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία παρά τους φοβερούς κινδύνους, οι «Αγριόχοιροι» θα περιγράψουν στα ΜΜΕ την περιπέτεια που έζησαν επί δυο ολόκληρες εβδομάδες μέσα στα έγκατα της γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταϊλάνδη: Τα 12 παιδάκια θρηνούν τον νεκρό δύτη

Ταϊλάνδη: Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει μόλις 1 ώρα

Χήρα του ήρωα δύτη της Ταϊλάνδης: «Σ΄αγαπώ, μου λείπεις»

Ταϊλάνδη: Κοίμισαν τα 12 αγόρια με ηρεμιστικά που δίνουν στα άλογα

Ταϊλάνδη: Ο ήρωας της σπηλιάς είναι ένας 14χρονος πρόσφυγας

«Θέλουμε να περιορίσουμε την περιέργεια της κοινής γνώμης», δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σανσέρν Καουκαμνέρντ. 

Τα αγόρια, ηλικίας 11 εώς 16 ετών και ο 25χρονος προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λούανγκ, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης που συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Έκτοτε, τα αγόρια και ο προπονητής τους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην πόλη Τσιανγκ Ράι. 

Οι αρχές ανησυχούν για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην ψυχική τους υγεία η ξαφνική δημοσιότητα και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, άρα η αυριανή συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί με ιδιαίτερα προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο. 

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν εκ των προτέρων τις ερωτήσεις τους, οι  οποίες θα αξιολογηθούν από ψυχολόγο. Οι ερωτήσεις που θα εγκριθούν θα υποβληθούν προς τα παιδιά από έναν συντονιστή.

«Το κανονίσαμε έτσι ούτως ώστε, μετά από αυτό, τα αγόρια να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή», δήλωσε ο Σανσέρν.

Ο Πασακόρν Μπουνιαλάκ, αντικυβερνήτης της επαρχίας Τσιανγκ Ράι, δήλωσε ότι τα αγόρια θα επιστρέψουν σπίτι τους μετά τη συνέντευξη Τύπου και ότι παρακαλεί τους γονείς και τους δημοσιογράφους να αποφύγουν τις συνεντεύξεις για περίπου 30 ημέρες. 

«Σε αυτή την αρχική φάση, προσπαθούμε να πείσουμε τα μέσα ενημέρωσης να μην ενοχλήσουν τα αγόρια», δήλωσε στο Reuters.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top