Ταϊλάνδη: Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει μόλις 1 ώρα

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής δε θα έμεναν πολύ

Μόνο για μια ώρα σχεδίαζαν να παραμείνουν στο σπήλαιο Tham Luang Nang Non τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους, όπως δήλωσε ο πατέρας ενός εκ των παιδιών, ο οποίος ανέφερε επίσης πως όταν βρίσκονταν στο εσωτερικό της σπηλιάς δεν γνώριζαν ότι η βροχή  είχε ξεκινήσει και πως έβρεχε καταρρακτωδώς.

Στο τέλος, η βροχή προκάλεσε πλημμύρες στη σπηλιά, εμποδίζοντας τους να βγουν από την έξοδο.

"Μετά από μια ώρα που ήθελαν να φύγουν, η στάθμη των υδάτων ανέβαινε και έτσι έμπαιναν βαθύτερα μέσα στη σπηλιά για να ξεφύγουν από το νερό", δήλωσε ο πατέρας του παιδιού. Στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από τα ορμητικά νερά της βροχής που πλημμύριζαν το σπήλαιο, τα παιδιά και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στο σημείο που τους εντόπισαν τελικά οι διασώστες. 

Τα παιδιά και ο προπονητής τους  βρίσκονται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη βόρεια Ταϊλάνδη και εκτός από μικρές λοιμώξεις είναι καλά στην υγεία τους. Ψυχολόγοι που παρακολουθούν τα παιδιά ανέφεραν πως η ψυχική τους κατάσταση δείχνει καλή. 

Τα μέλη της οικογένειας, που αρχικά μπορούσαν να δουν τα παιδιά μόνο μέσα από ένα γυάλινο παράθυρο, μπορούν τώρα να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο αν και δεν επιτρέπεται να τα  αγγίξουν ακόμα, εξάπλωση τυχόν ασθενειών.

Η γιαγιά του Dom, Kameay Promthep, δήλωσε ότι θα έλεγε στο Dom να μην πηγαίνει ξανά κοντά στο σπήλαιο ή στο νερό επειδή δεν θέλει να συμβεί κάτι για τον ίδιο ή για να τον προκαλέσει ξανά.

"Θα πω στον Dom ότι πρέπει να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους της Ταϊλάνδης από όλη τη χώρα και τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ήταν ευγενικοί για να έρθουν και να βοηθήσουν το Dom χωρίς τα ναυτικά στελέχη της Ταϊλάνδης, «Δεν θα έβλεπε τη γιαγιά του και η γιαγιά δεν θα έβλεπε ξανά το πρόσωπό του» Από εδώ και πέρα, ο Dom θα πρέπει να είναι καλός », είπε.

Μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια, τα 12 παιδιά θα εισέλθουν σε βουδιστικό και θα εξασκήσουν το μοναχισμό για μια περίοδο, σαν φόρο τιμής στον διασώστη- βατραχάνθρωπο των ειδικών δυνάμεων Saman Gunan, που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να κρατήσει ανοικτή τη γραμμή εφοδιασμού μέχρι να πραγματοποιηθεί η διάσωση. 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top