Ταϊλάνδη: Κοίμισαν τα 12 αγόρια με ηρεμιστικά που δίνουν στα άλογα

Έβγαλαν τα παιδιά αναίσθητα από τη σπηλιά

Ηρεμιστικά χάπια είχαν χορηγηθεί στα 12 παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, ώστε να μην πανικοβληθούν κατά την επιχείρηση διάσωσης. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι χορηγήθηκαν αγχολυτικά χάπια, όμως δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στα παιδιά δόθηκαν βαριά ηρεμιστικά, με αποτέλεσμα να τα βγάλουν από το σπήλαιο αναίσθητα.

Ένας από τους Βρετανούς δύτες, δήλωσε στην Daily Mail ότι χορήγησαν στα παιδιά ισχυρή δόση κεταμίνης, ηρεμιστικό που δίνουν στα άλογα και συχνά χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό σε πάρτι. 

Στην ομάδα διάσωσης συμμετείχαν εμπειρότατοι δύτες από όλον τον κόσμο, με επικεφαλής τους Βρετανούς, οι οποίοι καθοδηγούσαν τα υπνωτισμένα παιδιά στην εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή μέχρι να βγουν έξω από το σπήλαιο. 

Ισπανός δύτης που συμμετείχε στην επιχείρηση, δήλωσε στην Daily Mail ότι τα παιδιά δεν είχαν τις αισθήσεις τους όταν απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά, παρ’ όλ’ αυτά ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός δεν το επιβεβαίωσε. 

Νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει τα παιδιά να μεταφέρονται σε φορεία, σε τμήματα του σπηλαίου που δεν ήταν πλημμυρισμένα με νερό κι εκεί που κολυμπούσαν να τα τραβούν οι δύτες.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ θα μετατραπεί σε μουσείο. 

Το μουσείο θα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης και αναμένεται να είναι μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο για τη χώρα. 

Το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη. Βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών που περιβάλλουν μια μικρή πόλη, την Μάε Σάι, στην επαρχία της βόρειας Ταϊλάνδης Τσιάνγκ Ράι, στα σύνορα με την Μιανμάρ (Βιρμανία).

Η περιοχή αυτή δεν είναι ανεπτυγμένη και δεν διαθέτει πολλές τουριστικές δομές.

Δεν είναι σαφές αν το μουσείο θα λειτουργεί όλο τον χρόνο καθώς στην Ταϊλάνδη σημειώνονται συχνά πλημμύρες την εποχή των μουσώνων που διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top