Ναυάγιο στην Ινδονησία με τουλάχιστον 29 νεκρούς

Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add star.gr on Google

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και παιδιά, στο νέο ναυάγιο πορθμείου στα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας. Σχεδόν άλλοι 41 αγνοούνται, κατά νεότερο απολογισμό των ινδονησιακών αρχών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Από τους επιβαίνοντες σχεδόν 70 διασώθηκαν. Οι έρευνες για να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες συνεχίζονται.

Το φέρι, το KM Lestari, μήκους 48 μέτρων, εκτελούσε δρομολόγιο από τη νήσο Κελέβη (Σουλαουέζι) στη Σελάγιαρ όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από σφοδρούς ανέμους και ψηλά κύματα.

Το πλοίο, που μετέφερε πολλά αυτοκίνητα, άρχισε να βάζει νερό και να βυθίζεται. Βρισκόταν κοντά στην ακτή και ο πλοίαρχος το οδήγησε σε ύφαλο στην πανικόβλητη προσπάθειά του να σώσει το σκάφος και τους επιβάτες.

Το ναυάγιο της Τρίτης ακολουθεί την τραγωδία που εκτυλίχθηκε όταν υπερφορτωμένο πλοίο βυθίστηκε στη λίμνη Τομπά πριν από λίγες εβδομάδες, με αποτέλεσμα έως και 200 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο ο θάνατος μόνο των τριών. Μόλις 21 επιβίωσαν.

Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης μεταξύ των 17.000 νησιών και νησίδων της Ινδονησίας και τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά, εξαιτίας του ότι οι κανονισμοί ασφαλείας παραβιάζονται κατά σύστημα και πλοία φορτώνουν περισσότερους επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα από ό,τι μπορούν να μεταφέρουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top