4+1 low budget προορισμοί στο εξωτερικό για το φετινό καλοκαίρι!

Φύγαμε για Ευρώπη!

Αν βαρέθηκες τα ελληνικά νησιά, αν δεν αντέχεις άλλο να βλέπεις φωτογραφίες από το γνωστό Κυκλαδίτικο τοπίο, υπάρχουν κάποιοι προορισμοί του εξωτερικού που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις!

Μπορεί να έχεις κάποιες αμφιβολίες, αλλά φτάνοντας στο τέλος του άρθρου αυτού, θα σε έχουμε σίγουρα πείσει ότι καλοκαιρινές διακοπές δεν σημαίνει αποκλειστικά ξαπλώστρα – βουτιές – σοκάκια – άσπρο και μπλε τοπίο.

Αυτές είναι μερικές από τις οικονομικότερες, πανέμορφες ευρωπαϊκές πόλεις για το καλοκαίρι:

Βαρκελώνη, Καταλονία

Ξεκινάμε με την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την χαλαρή, νεανική αυτή πόλη  που συνδυάζει  το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τα στενά δρομάκια με τους μεγάλους και άνετους δρόμους και τα ιδιαίτερα έργα του Gaudi.

Οι περισσότεροι την λατρεύουν καθώς οι ρυθμοί της είναι χαλαροί, τα περισσότερα σημεία που πρέπει να δεις είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια ενώ δεν στερείται καθόλου διασκέδασης. Επιπλέον, στη Βαρκελώνη βρίσκεται η «Καλύτερη Αστική Παραλία του Κόσμου», η "Barcelonetta". Σε απόσταση 10 λεπτών από το κέντρο της πόλης, είναι  μία ανάσα δροσιάς κάτω από το  ήλιο της Καταλονίας. Φυσικά, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο γνωστό και μη εξερεταίο γήπεδο της Barcelona, Camp Nou!

Πώς θα φτάσεις

Από Αθήνα – Θεσσαλονίκη υπάρχουν πάμπολλες πτήσεις  για Βαρκελώνη. Αναζήτησε προσφορές των low cost εταιρειών.

Ενδεικτικά, τα αεροπορικά από Αθήνα κυμαίνονται γύρω στα 150 - 200 ευρώ. Από Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν λίγο οι τιμές, με τα εισητήρια να ξεκινούν από 220 ευρώ.

Positano, Ακτή Αμάλφι - Ιταλία

Σίγουρα το έχετε δει σε πάμπολλα posts στα social media και όχι άδικα, αφού είναι πραγματικά ένα πανέμορφο τοπίο.  Χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός βράχου, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, με τα πολύχρωμα σπίτια και τα κουκλίστικα ξενοδοχεία, είναι σαν πίνακας ζωγραφικής.

Πώς θα φτάσεις

Εάν κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη , έχεις πολλές επιλογές για να φτάσεις στην Ακτή Αμάλφι. Τα αεροπορικά για Ρώμη με low cost εταιρείες ξεκινούν από 90 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Από Ρώμη:

Η διαδρομή με λεωφορείο ως το Positano διαρκεί 4,5 ώρες και το κόστος one-way για ένα άτομο είναι γύρω στα 21€. Το δρομολόγιο είναι ενεργό από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Μπορεί να μην είναι τόσο πολυδιαφημισμένη όσο η Βαρκελώνη, αλλά η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι πολύ γοητευτική και οικονομική. Μοντέρνα κτίρια, μουσεία, χαλαροί ρυθμοί, με παλιομοδίτικα ξύλινα τραμ, η Λισαβόνα σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει.

Πώς θα φτάσεις

Τα αεροπορικά από Αθήνα ξεκινούν από 200 ευρώ μετ’ επιστροφής, ενώ από Θεσσαλονίκη οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Πολυδιαφημισμένο, ιδιαίτερο, με τα ποδήλατα σήμα κατατεθέν του, αλλάζει συνεχώς αλλά παραμένει hot προορισμός. Μπορεί εύκολα να εξερευνηθεί σε λίγες μέρες. Νοικιάστε ποδήλατο και περιηγηθείτε στις γειτονιές όπως οι ντόπιοι, φάτε πατάτες τηγανητές με σως στην πλατεία Νταμ και φυσικά μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα στα κανάλια της πόλης!

Πώς θα φτάσεις

Τα αεροπορικά από Αθήνα ξεκινούν από 160 ευρώ, ενώ από Θεσσαλονίκη από 200 ευρώ.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Αναγεννησιακά παλάτια, μπαρόκ καθεδρικοί ναοί, μεσαιωνικά οχυρά, πολυτελή γιοτ στις προβλήτες, καθαρές παραλίες. Αυτό είναι το Ντουμπρόβνικ, η πρωτεύουσα της Κροατίας, όπου γυρίστηκε το Game Of Thrones. Ιδανικός προορισμός για όλους, είναι μια ευκαιρία να δεις κάτι το διαφορετικό.

Πώς θα φτάσεις

Από Αθήνα τα εισητήρια ξεκινούν από 180 ευρώ και από Θεσσαλονίκη από 150 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top