Άγριο σφυροκόπημα ισραηλινών στόχων από ιρανικές ρουκέτες

Φλέγεται η Μέση Ανατολή μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την ανακοίνωση της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και η Μέση Ανατολή πήρε για μια ακόμα φορά φωτιά.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν - Οι πρώτες αντιδράσεις

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 20 ιρανικές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και έπληξαν ισραηλινές βάσεις στα υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αρκετές ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ενώ οι ζημιές στις ισραηλινές θέσεις στο κατεχόμενο τμήμα του Γκολάν ήταν περιορισμένες.

Το Ισραήλ αντεπιτέθηκε εκτοξεύοντας πυραύλους στα σύνορα Ισραήλ – Συρίας, ενώ ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς σε θέσεις στη Δαμασκό.

Όπως μεταδίδει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA οι ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν μία από τις εγκαταστάσεις ραντάρ του συριακού στρατού.

Στόχος επίσης των ισραηλινών πυραύλων ήταν συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό, στην πόλη Μπάαθ και στη Χομς, καθώς επίσης μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι κάτοικοι στην πόλη Μετούλα, στα σύνορα με τον Λίβανο, έλαβαν οδηγία για να σπεύσουν στα καταφύγια, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top