Κακός χαμός με το γλυκό που σέρβιρε ο Νετανιάχου στον Άμπε

Για απίστευτη προσβολή κάνουν λόγο Ιάπωνες αξιωματούχοι

Σε διπλωματικό επεισόδιο κοντεύει να εξελιχθεί το επιδόρπιο που σερβιρίστηκε κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Ιάπωνα ομόλογό του Σίνζο Άμπε.

Και αυτό όχι γιατί δεν ήταν νόστιμο, αλλά γιατί σερβιρίστηκε μέσα σε ένα παπούτσι, άκρως προσβλητικό σύμφωνα με την ιαπωνική κουλτούρα.

 

 

Ο Ισραηλινός chef Μόσε Σέγκεβ, προσωπικός chef του Ισραηλινού πρωθυπουργού σέρβιρε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του σοκολατάκια μέσα σε ένα παπούτσι.

Δεν ήξερε μάλλον πόσο πολλοί οι Ιάπωνες αποστρέφονται τα παπούτσια και πόσο προσβλητικό για τον Ιάπωνα ηγέτη ήταν αυτό.

«Ήταν μια ανόητη και αναίσθητη επιλογή. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Όχι μόνο τα βγάζουν όταν μπαίνουν στο σπίτι τους, αλλά φροντίζουν να κυκλοφορούν χωρίς αυτά και στα γραφεία τους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του δεν φοράνε παπούτσια στη δουλειά. Είναι το ίδιο με το να σερβίρεις σε έναν Ισραηλινό επισκέπτη σοκολατάκια μέσα σε ένα πιάτο σε σχήμα χοίρου», είπε στην εφημερίδα Yediot Aharonot ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός διπλωμάτης που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ιαπωνία.

 

 

Εξοργισμένοι και αρκετοί Ιάπωνες διπλωμάτες που δεν πιστεύουν πώς ο Ισραηλινός chef έκανε τέτοια γκάφα.

«Κανένας πολιτισμός δεν βάζει παπούτσια πάνω στο τραπέζι. Τι είχε στο μυαλό του αυτός ο διάσημος σεφ; Αν υποτίθεται ότι ήταν χιούμορ, δεν το βρήκαμε καθόλου αστείο. Ομολογώ ότι αισθανόμαστε βαθιά προσβεβλημένοι για τον πρωθυπουργό μας», είπε υψηλόβαθμος Ιάπωνας διπλωμάτης που υπηρετεί στο Ισραήλ. 

Παρ’ όλ’ αυτά, ο Σέγκεβ δε φαίνεται να μετάνιωσε για την επιλογή του. Πόσταρε μάλιστα φωτογραφίες από το επίμαχο πιάτο και αρκετοί ήταν οι ακόλουθοί του που τον στόλισαν κανονικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top