Το νέο εντυπωσιακό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης -Αμύθητα τα ποσά που ξοδεύτηκαν για την κατασκευή του

Δείτε το βίντεο

Ακόμη ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ερντογάν ολοκληρώνεται. Το νέο αεροδρόμιο της Τουρκίας θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του δεν έχουν προηγούμενο.

Θα εξυπηρετεί 200.000.000 επιβάτες τον χρόνο! Θα είναι το σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Ένας επίγειος παράδεισος που θα ενώνει Ευρώπη, Αφρική και Ασία με πτήσεις σε πάνω από 350 προορισμούς!

Πάρκα, νοσοκομεία, πολυώροφα πάρκινγκ, καφετέριες, συνεδριακά κέντρα, μαγαζιά, ξενοδοχεία, VIP παροχές θα κάνουν τους επιβάτες να νιώθουν σαν σουλτάνοι! Σχεδιάζονται ειδικοί χώροι προσευχής και τέσσερις συνολικά τερματικοί σταθμοί όλα βασισμένα σε ισλαμική αρχιτεκτονική.

Οι Τούρκοι το αποκαλούν «Άσπρο Ελέφαντα». Είναι αμύθητα τα ποσά που ξοδεύτηκαν για την κατασκευή του

Μέχρι το 2030 θα έχουν κατασκευαστεί έξι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης, 165 φυσούνες και ό,τι άλλο απαιτείται για χλιδάτα ταξίδια!  225.000 υπάλληλοι θα κοντρολάρουν 114 αεροπλάνα ταυτόχρονα στον αερολιμένα.

Σήμα κατατεθέν του ο πύργος ελέγχου που θυμίζει τουλίπα αλλά και η θολωτή οροφή του. 35.000 άνθρωποι εργάστηκαν για το φιλόδοξο έργο. 27 άνθρωποι το πλήρωσαν με τη ζωή τους….

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top